Ancelotti elismerte: a Real Madridnak kedveznek a szabályok

A Real Madrid a hajrában fordítva 2-1-re nyert a Valencia vendégeként, ezzel a La Liga tabellájának élére állt. Carlo Ancelotti dicséretébe kritikát is vegyített.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 10:28
Carlo Ancelotti
Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti gestures during the Spanish League football match between Valencia CF and Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on September 19, 2021. (Photo by JOSE JORDAN / AFP) Fotó: JOSE JORDAN / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangadót rendeztek vasárnap este a La Ligában: a Valencia és a Real Madrid is úgy lépett pályára, hogy győzelme esetén átvette volna a vezetést a spanyol bajnokságban.

A második félidőben először a tavaly bukdácsoló hazaiak kerültek közel a sikerhez Hugo Duro góljával, ám a Real Madrid a 86. és a 88. percben szerzett két góllal megfordította a találkozót.

A két találatot és hozta össze: előbb a francia adott gólpasszt a fiatal brazilnak, majd fordított volt a szereposztás.

Ezzel a fordulattal Carlo Ancelotti csapata állt az élre, ráadásul az olasz szakember számára ünnepi meccsen, ugyanis ez volt Ancelotti 800. bajnoki meccse edzői pályafutása során. A mester kerete mélységét is dicsérte, ennek kihasználásához pedig szükség volt a nemrég bevezetett új szabályra is.

– Nem kimondottan a játékunk minőségének köszönhetően nyertük meg a meccset, ez sokkal inkább a csapat szellemiségének köszönhető. Védekezésben még javulnunk kell, agresszívabbnak kell lennünk, amikor nincs nálunk a labda, de a fiatal csapatom jó úton halad. Az öt cserelehetőség nagy segítség a számunkra, hiszen rengeteg minőségi játékost tudok bevetni a kispadról – ismerte el Ancelotti.

La Liga, 5. forduló

Valencia–Real Madrid 1-2
Atlético Madrid–Athletic Bilbao 0-0
Real Sociedad–Sevilla 0-0
Real Betis–Espanyol 2-2
Mallorca–Villarreal 0-0
Alavés–Osasuna 0-2
Elche–Levante 1-1
Rayo Vallecano–Getafe 3-0
Celta Vigo–Cádiz 1-2

A Barcelona–Granada meccset hétfőn, 21.00-tól rendezik (tv.: Spíler 2).

Az élcsoport állása: 1. Real Madrid 13 pont, 2. Atlético 11, 3. Valencia 10.

(A borítóképen: Carlo Ancelotti a Valencia elleni meccsen. Fotó: AFP/Jose Jordan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.