Az Újpest jól őrzi a nyeretlenségét, most a ZTE-t nem tudta legyőzni

A 69. percig az Újpest uralta a Zalaegerszeg elleni meccsét a labdarúgó NB I 6. fordulójának az utolsó találkozóján, és úgy tűnt, megszerzi az első győzelmét az idényben. Akkor azonban emberhátrányba került, a vendégek pedig kiegyenlítettek. A hajrá őrültre sikerült: a hosszabbításban az Újpest újra vezetett, majd egy perc múlva betalált a ZTE is. A vége 2-2 lett, a lilák pedig még mindig várnak az első sikerre.

2021. 09. 13. 22:05
Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sok örömben lehetett részük az Újpest szurkolóinak ebben az idényben. A csapat eddig nem tudott nyerni, és az utolsó, tizenkettedik helyen várta a Zalaegerszeget, amely csupán két helyezéssel és két ponttal előzte meg. Ez azt jelentette, hogy ha a hazai csapatnak végre sikerül megkaparintania az első győzelmét, akkor nemcsak megelőzi a mostani ellenfelét, hanem el is mozdul a kiesést jelentő pozícióból.
Érdekesség, hogy a zalai együttest irányító Waltner Róbert labdarúgóként tizenhárom bajnokin viselte az újpesti mezt, három gólt szerzett, a Megyeri útról szerződött Egerszegre, ahol 2002-ben bajnok, 2008-ban gólkirály lett. A klub honlapján arról beszélt, hogy csapata a válogatottmérkőzések miatti szünetben felkészült az Újpestből, és ha úgy teljesít, mint három hete Debrecenben, megnyerheti a hétfői bajnokit. 
A hazai csapat kezdett lendületesebben, és már a 13. percben vezetést szerzett: Giorgi Beridze Mitrovics tanári passza után középről, 11 méterről, három védő közül, jobbal a bal felső sarokba emelte a labdát – 1-0. 

 


A Zalaegerszeg teljesítményére jellemző, hogy Waltner Róbert már a 32. percben cserélt nem sérülés miatt, Zimonyit hozta le, Milovanovicsot hozta be. Változatosabbá vált a játék, és a 68. percben nagy esélyt kaptak a vendégek, az újpesti Branko Pauljevics ugyanis kiállíttatta magát. A jobb oldalon akart elhúzni, Gergényi visszahúzta, ő pedig mérgében a jobb karjával visszaütött. A védő sárga, a hazai támadó pedig piros lapot kapott. Átvette a játék irányítását a ZTE, próbálta érvényesíteni a létszámfölényét, és a 82. percben ez sikerült is egy szép támadás végén: Halilovic nagyszerűen emelt a kilépő Borukov elé, ő jobbról pontosan adott be, Koszta Márk pedig hét méterről, középről a jobb alsóba sarokba fejelt – 1-1.  

A hátralévő időben mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést. Az újpesti kapu előtt Ubochioma remek csel után lőtt a jobb kapufa töve mellé 11 méterről, a másik oldalon pedig Croizet váratlanul, 19 méterről tekerte az egerszegi kapura a labdát, és Demján kapus csak a jobb kapufa segítségével tudott szögletre menteni. Végül mindkét csapat erőfeszítéseit siker koronázta. A 92. percben Bjelos egy kontra végén és egy szép csel után 15 méterről, ballal csavarta a labdát a jobb alsó sarokba – 2-1. Korán ünnepeltek azonban a házigazdák, mert a középkezdés után egy felívelést Koszta a csereként beállt Spoljaric elé fejelt, ő pedig higgadtan lőtt szintén a jobb alsó sarokba – 2-2.

Így tehát továbbra sincs győzelme az Újpestnek, talán sovány vigaszként könyvelik el a hívei, hogy ezzel az egy ponttal a jobb gólkülönbségének köszönhetően legalább megelőzte a Gyirmótot a tabellán… A helyzete nem könnyű, a következő fordulóban a Ferencváros vendége lesz.

NB I, 6. forduló
Péntek
Debrecen–Gyirmót 5-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3089 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Bévárdi (47.), Ugrai (51., 77.), Sós (64., 66.)
Szombat
Paks–MTK 3-2 (2-0), Paks, 1175 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Ádám M. (8.), Sajbán Máté (37., 54.), ill. Grozav (11-esből 69.), Miovszki (75.) 
Bp. Honvéd–Ferencváros 0-1 (0-1), Bozsik Aréna, 4046 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Tokmac (16.). Kiállítva: Botka (23.)
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2-2 (1-0), Mezőkövesd 800 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Nagy D. (37.), Jurina (94.), illetve Nikolics (69.), Heister (81.)
Vasárnap
Puskás Akadémia–Kisvárda 0-1 (0-1), Pancho Aréna, 500 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Bumba (42.)
Hétfő
Újpest–Zalaegerszeg 2-2 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Beridze (13.), Bjelos (92.), illetve Koszta (82.), Spoljaric (93.). Kiállítva: Pauljevics (69.)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.