Különös büntetést kapott a magyar szurkolótábor

A hétvégén Magyarországon szerepelnek a világ legjobb dartsjátékosai. A Papp László Budapest Sportarénában a világbajnok, Gerwyn Price került kisebb összetűzésbe a közönséggel.

Magyar Nemzet
2021. 09. 05. 10:47
Darts: Baltic Sea Darts Gala
25 January 2020, Schleswig-Holstein, Kiel: Gerwyn Price throws a dart on stage during the Baltic Darts Gala in the Sparkassen-Arena. Photo: Gregor Fischer/dpa (Photo by Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/Gregor Fischer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország tavaly rendezhetett volna először top kategóriás, a sportág elitjét felvonultató dartsversenyt, ám a koronavírus-járvány miatt 2020-ban törölték az eseményt. Idén viszont már nem volt akadály: a Hungarian Darts Trophy klasszisok sorát vonzotta Budapestre.

Köztük van a darts ellentmondásos alakja, a walesi Gerwyn Price. Az uralkodó világbajnok tudását senki sem kérdőjelezheti meg, ám viselkedésével gyakran kivívja a közönség ellenszenvét.

Ezúttal a budapesti szurkolóknak mutatta meg a középső ujját, válaszul a nézőtérről többször érkező füttyszóra.

Price a meccs alakulása miatt is frusztrált lehetett, 4-2-es hátrányban volt a sokkal esélytelenebb Richard Veenstra ellen, aztán eljött a fordulat ideje. A világbajnok egyetlen dobásra volt a tökéletes, kilencnyilas legtől.

Ez a teljesítmény oldotta a feszültséget, ám Price így is odaszúrt a drukkereknek a 6-4-es győzelme után.

– Örülök, hogy nem ment be a dupla 12-es – fogalmazott a világbajnok, arra utalva, hogy a közönség egyfajta büntetésként megérdemelte, hogy lemaradjon a kilencnyilas élményéről. Nem biztos, hogy a vasárnapi zárónapon Price lesz a legnépszerűbb versenyző a Papp László Budapest Sportarénában.

A walesi mellett három korábbi világbajnok – Peter Wright és Rob Cross – is versenyben van még a trófeáért. A nyolcaddöntőket 13.00-tól rendezik, majd a végjáték 19.00-kor kezdődik (tv: Aréna 4).

(A borítóképen: Gerwyn Price dob. Fotó: AFP/Gregor Fischer) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.