időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

Különös büntetést kapott a magyar szurkolótábor

Magyar Nemzet
2021.09.05. 10:47
Különös büntetést kapott a magyar szurkolótábor

A hétvégén Magyarországon szerepelnek a világ legjobb dartsjátékosai. A Papp László Budapest Sportarénában a világbajnok, Gerwyn Price került kisebb összetűzésbe a közönséggel.

Magyarország tavaly rendezhetett volna először top kategóriás, a sportág elitjét felvonultató dartsversenyt, ám a koronavírus-járvány miatt 2020-ban törölték az eseményt. Idén viszont már nem volt akadály: a Hungarian Darts Trophy klasszisok sorát vonzotta Budapestre.

Köztük van a darts ellentmondásos alakja, a walesi Gerwyn Price. Az uralkodó világbajnok tudását senki sem kérdőjelezheti meg, ám viselkedésével gyakran kivívja a közönség ellenszenvét.

Ezúttal a budapesti szurkolóknak mutatta meg a középső ujját, válaszul a nézőtérről többször érkező füttyszóra.

Price a meccs alakulása miatt is frusztrált lehetett, 4-2-es hátrányban volt a sokkal esélytelenebb Richard Veenstra ellen, aztán eljött a fordulat ideje. A világbajnok egyetlen dobásra volt a tökéletes, kilencnyilas legtől.

Ez a teljesítmény oldotta a feszültséget, ám Price így is odaszúrt a drukkereknek a 6-4-es győzelme után.

– Örülök, hogy nem ment be a dupla 12-es – fogalmazott a világbajnok, arra utalva, hogy a közönség egyfajta büntetésként megérdemelte, hogy lemaradjon a kilencnyilas élményéről. Nem biztos, hogy a vasárnapi zárónapon Price lesz a legnépszerűbb versenyző a Papp László Budapest Sportarénában.

A walesi mellett három korábbi világbajnok – Michael van Gerwen, Peter Wright és Rob Cross – is versenyben van még a trófeáért. A nyolcaddöntőket 13.00-tól rendezik, majd a végjáték 19.00-kor kezdődik (tv: Aréna 4).

(A borítóképen: Gerwyn Price dob. Fotó: AFP/Gregor Fischer) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.