Nem bírt egymással az előző bajnokság bronz- és ezüstérmese

A labdarúgó NB I 7. fordulójának az utolsó szombati meccsén Fejér megyei rangadóra került sor, az előző bajnokság bronzérmese, a Mol Fehérvár az ezüstérmes Puskás Akadémiát fogadta. Az első félidő a vendégeké, a második a házigazdáké volt, akik a 66. perctől emberelőnyben játszottak, a vége 0-0 lett.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 21:26
Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzet Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol Fehérvár nem akármilyen napokat él meg: a második rangadóját játszotta hazai pályán a héten. Szerdán közel állt a pontszerzéshez a bajnoki címvédő Ferencváros ellen, de kikapott 1-0-ra. Szombaton pedig az előző bajnokság első helyezett után következett a második, azaz a Puskás Akadémia, és szerda óta Szabics Imre vezetőedző gondjainak a száma nem csökkent. A keretben továbbra is sok a sérült: Hangya (bokaműtét után), Kovács I. (lábujjtörés), Pinto (Achilles-ín-műtét után), Rockov (csonthártyagyulladás), Zsóri (térdműtét után) nem szerepelhet. Ezzel szemben a felcsútiaknál csak a térdszalagszakadást szenvedett Urblíkot és a megsérült csapatkapitányt, Szolnoki Rolandot volt kénytelen nélkülözni Hornyák Zsolt vezetőedző, Joao Nunes letöltötte a hárommeccses büntetését, így ő is ott lehetett a pályán.

A mérkőzés előtt Nikolics Nemanját köszöntötte Sallói István sportigazgató abból az alkalomból, hogy a Ferencváros ellen játszotta 200. NB I-es meccsét a fehérvári csapatban.

 

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

 

Nagy lendülettel és veszélyesen kezdett a Puskás Akadémia. Egyértelmű fölényt harcolt ki, egymást követték a gólt ígérő lehetőségei, a legközelebb akkor került a vezetéshez, amikor a 28. percben Kozák fejese a bal kapufát találta el a keresztléc közelében. Ez persze nem jelentette azt, hogy a fehérváriak kétségbeesetten védekeztek volna, ők is vezettek néhány góllal kecsegtető akciót. Bár egyik kaput sem sikerült bevenni, a meccsre nem lehetett különösebb panasz. A fordulást követően a percek múlásával egyre határozottabban átvette az irányítást a hazai csapat. Sokat segített neki az, hogy a 66. percben Van Nieff megtaposta Nikolicsot. Solymosi játékvezető nem vette észre, de szóltak neki a VAR-szobából, megnézte az esetet, majd piros lapot mutatott fel a felcsúti játékosnak. 

Ettől fogva a Puskás Akadémia szemlátomást csak az eredmény őrzését tartotta szem előtt, és mert jól védekezett, a Mol Fehérvár emberelőnyben kevesebb helyzethez jutott, mint korábban. Sem a Ferencvárosnak, sem most a felcsútiaknak nem tudott gólt lőni, így viszont lehetetlen nyerni. Jelenleg mindkét csapatnak tíz-tíz pontja van, ami a Puskás Akadémiának a hatodik, a Mol Fehérvárnak pedig a hetedik helyhez elegendő.

 

NB I, 7. forduló

Péntek
Zalaegerszeg–Paks 2-5 (0-2), Zalaegerszeg, 1214 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Spoljaric (51.), Borukov (11-esből 94.), illetve Ádám (15.), Szerafimov (öngól 38.), Kinyik (54.), Balogh B. (59.), Szabó Bá. (84.)

Szombat
MTK–Mezőkövesd 1-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1537 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Miovszki (90.)

Gyirmót–Bp. Honvéd 2-4 (1-3), Gyirmót, 2381 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Simon A. (15., 52.), illetve Tamás K. (12.), Nagy D. (21.), Lukics (24., 48.)
Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 0-0, Mol Aréna Sóstó, 1544 néző, jv.: Solymosi.

Vasárnap
Kisvárda–Debrecen 14.15 (M4 Sport)
Ferencváros–Újpest 17.00 (M4 Sport)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.