Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Rossi: Nem szoktam panaszkodni, most sem kesergek

Marco Rossi szövetségi kapitány gondterheltnek tűnt, és erre megvolt minden oka. Varga Kevin az angolok ellen szenvedett sérülése miatt dőlt ki a sorból, a csapatkapitány, Szalai Ádám pozitív koronavírusteszt miatt kénytelen kihagyni az albánok elleni ütközetet. Ennek ellenére a kapitány bizakodó, abban bízik, hogy az Eb-n látott csapatszellem érvényesül vasárnap Elbasanban.

2021. 09. 04. 19:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapat komoly, nagy gólkülönbségű vereséget szenvedett. Ezek után mit vár a holnapi találkozótól? – kérdezte egy albán újságíró Marco Rossitól a holnapi mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón. – Anglia ellen az első félidőben védekeztünk, majd az első bekapott gól után összeomlottunk, nem megfelelően reagáltunk a helyzetre. Az angol válogatott a világ egyik legjobb csapata, de így akkor sem kaphatunk ki. Ami pedig a lengyel–albán meccset illeti: nem a mérkőzés valós képét mutatta a találkozó. Az albánok jó meccset játszottak. Kemény, kiegyenlített mérkőzésre számítok vasárnap, mindkét csapatnak győznie kell. Ismerem az albán válogatottat, az erőnléti edzőjük jó barátom – mondta a kapitány.

Albánia még soha nem szerzett gólt Magyarország ellen. Lehet-e ennek jelentősége vasárnap? – faggatózott tovább az albán kolléga. – Ezt nem tartom fontosnak, a futballban vannak szép emlékek, de inkább a jelenre és a jövőre kell koncentrálni – öntött tiszta vizet a pohárba Rossi. Ő nem a múltban, a jelenben él.

A kapitány kijelentette, hogy a sérültek és a koronavírus miatt hiányzó miatt nem panaszkodik. Szalai Ádám vezetői képessége ugyanakkor hiányozni fog a pályán. – Korábban mindig azt kérdezték, hogy játszik-e vagy sem. Most szintén az ő személye került az előtérbe. Ebből is látszik, hogy Szalai mennyire fontos, meghatározó játékosunk – állapította meg Rossi.

Kiderült, holnap lesz a csapatkapitány, és azt is, hiába szeretné a kapitány, hogy és is visszakerüljön a csapatba, ez még korántsem biztos. Nyilván Botka sérülésére célzott, Nagy Ádám sárga lapos eltiltás miatt nem játszott az angolok ellen. – Hosszú éjszakám volt – mondta az olasz szakember. Hozzátette: még vannak nyitott kérdések a kezdőcsapatot illetően.

Rossi hangsúlyozta, az Eb-n megcsodált csapatszellemet szeretné látni a pályán, és biztos benne, hogy a csapat megfelelően reagál az angolok elleni súlyos vereség után.

Szalai Ádám távollétében Nikolics Nemanja lehet a befejező csatár, vagy az előző szezon gólkirálya, Hahn János, netán az angolok ellen debütált Sallói Dániel. Mindenesetre a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón a Mol Fehérvár támadója jelent meg, jelentsen ez bármit is.

Nikolics elmondta, hogy az angolok elleni vereségen mihamarabb túl kellett tenniük magukat a játékosoknak. És ezzel nem is volt gond, mentálisan nem zuhantak össze a fiatalok, nem kellett velük külön foglalkozni, elbeszélgetni, feltüzelni őket az albánok elleni meccs előtt. – A szurkolóink fantasztikusak voltak, a meccs után megtapsoltak minket az angolok elleni vereség után, nagy erőt ad, hogy bíznak bennünk. A vereség után nem volt sok idő megbeszélni a dolgokat, de tisztában vagyunk a feladattal. Az albánoknak és nekünk is a három pont tartja életben a reményeinket. Győznünk kell, és ugyanerre készülünk majd San Marino ellen is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.