Újabb parádés Pool–Milan, kilencgólos meccsen ütötték ki a Lipcsét

A Liverpool és a Manchester City is megnyerte a maga rangadóját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Előbbi az AC Milant 3-2-re, utóbbi a három magyar válogatott játékost is bevető RB Leipziget 6-3-ra verte a szerdai játéknapon.

Magyar Nemzet
2021. 09. 15. 23:10
Manchester City vs RB Leipzig
epa09470582 Manchester City's Riyad Mahrez (C-R) celebrates with teammates after scoring the 3-1 lead from the penalty spot during the UEFA Champions League group A soccer match between Manchester City and RB Leipzig in Manchester, Britain, 15 September 2021. EPA/Andrew Yates Fotó: Andrew Yates
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool lemosta az AC Milant a pályáról az első félidőben, Fikayo Tomori öngólja révén mégis csak egygólos előnyt épített ki a játékrész hajrájára. Ez megbosszulta magát, ugyanis a vendégeknek elég volt két támadás a szünet előtt, hogy Ante Rebić és Brahim Díaz találataival elcsitítsák az Anfield közönségét. A második félidőre így aztán felpaprikázva jöttek ki a Vörösök, és Mohamed Szalah góljával a 49. percben egalizáltak, majd újabb húsz perc elteltével távoli bombája a három pontot is bebiztosította a házigazdának.

Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport:
Liverpool FC (angol)–AC Milan (olasz) 3-2 (1-2)
gólszerző: Tomori (9.), Szalah (49.), Henderson (69.) ill. Rebić (42.), Diaz (44.)

Ötven kilométerrel keletre, Manchesterben is hengerelt egy angol csapat, igaz, ez a gólok számában jóval inkább megmutatkozott. A tavalyi döntős City már a szünet előtt három gólt vágott a Lipcsének, majd a második félidőben hozzátett még hármat, végül 6-3-ra győzött, ugyanis Christopher Nkunku mesterhármasával úgy-ahogy meccsben tartotta a németeket. A bikáknál és végigjátszotta a mérkőzést, a 61. percben csereként lépett pályára.

A csoport másik mérkőzésén hiába kezdett először együtt a Messi, Mbappé, támadótrió, a Paris Saint-Germain így sem tudott győzni, csupán 1-1-es döntetlent játszott a Club Brugge vendégeként.

A csoport:
Manchester City (angol)–RB Leipzig (német) 6-3 (3-1)
gólszerző: Ake (16.), Mukiele (28. – öngól), Mahrez (45+2.), Grealish (56.), Cancelo (75.), Jesus (85.), ill. Nkunku (42., 51., 73.)
piros lap: Angelino (79., Leipzig)

Club Brugge (belga)–Paris Saint-Germain (francia) 1-1 (1-1)
gólszerző: Vanaken (27.), ill. Herrera (15.)

 

További eredmények:


B csoport:
Atlético Madrid (spanyol)–FC Porto (portugál) 0-0
piros lap: Mbemba (95., Porto)

C csoport:
Besiktas (török)–Borussia Dortmund (német) 1-2 (0-2)
gólszerző: Montero (94.), illetve Bellingham (20.), Haaland (45+3.)

Sporting CP (portugál)–AFC Ajax (holland) 1-5 (1-3)
gólszerző: Paulinho (33.), ill. Haller (2., 9., 51., 63.), Berghuis (39.)

D csoport:
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Sahtar Donyeck (ukrán) 2-0 (1-0)
gólszerző: Traore (16.), Yansane (62.)

Internazionale (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
gólszerző: (90.)

A borítóképen: Rijad Mahrez találatát ünneplik a Manchester City játékosai. Forrás: EPA/Andrew Yates.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.