A mumusa ellen is edzője nélkül készül a Bayern

A Mönchengladbach elleni súlyos, 5-0-s vereség után újabb nehéz feladat vár a Bayern Münchenre. A nem csak hátterét tekintve munkás csapat az Union Berlin vendégeként lép pályára szombaton a német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A bajorok az előző idényben egyedül az Uniont nem tudták legyőzni.

Magyar Nemzet
2021. 10. 29. 14:22
FC Schalke 04 - RB Leipzig
1. Fussball Bundesliga Saison 2020/21 Gelsenkirchen, Veltins-Arena 20. Spieltag, 06.02.2021 FC Schalke 04 - RB Leipzig Leipzigs Trainer Julian Nagelsmann im Interview nach dem Spiel. Foto: RB Leipzig / motivio / Florian Eisele Fotó: RB Leipzig / motivio / Florian Eisele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Köszönöm, jól vagyok, leszámítva a szerdai mérkőzést − válaszolta Julian Nagelsmann, akit először – érthetően – az egészségi állapotáról kérdeztek.

A tréner a múlt héten Lisszabonban rosszul érezte, nem is volt jelen a Benfica vendégeként 4-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-meccsen, különgéppel utazott. Kiderült, annak ellenére megfertőződött koronavírussal, hogy be van oltva. Ezért ki kellett hagynia a szerdai kupameccset, amelyen a Bayern váratlanul megsemmisítő 5-0-s vereséget szenvedett a Mönchengladbachtól. Az elmúlt napokban arról szóltak a hírek, hogy Nagelsmann az Union Berlin elleni, idegenbeli, szombati meccsen már jelen lehet, de a péntek délben tartott online sajtótájékoztatón ezt cáfolta, s az mondta, majd csak kedden, ismét a Benfica ellen, de ezúttal Münchenben dirigálhatja személyesen a csapatot. 

− Természetesen szerettem volna ott lenni, de ez fel sem merülhetett. Mindenekelőtt és leginkább az derült ki, hogy mi is emberek, nem pedig gépek vagyunk − tért rá a súlyos kudarc elemzésére. – Kiütött bennünket a gyorsan bekapott három gól, utána már nem tudtuk felvenni a megfelelő ritmust. El kell viselnünk a jogos kritikát, de ennél fontosabb, hogy a tanulságokat leszűrve készüljünk tovább. Mi is sebezhetők vagyunk, nem pedig tökéletesek. Az elmúlt napokban sokat beszélgettem a játékosokkal. Azt kell tudatosítanunk magunkban, hogy semmi sem zökkenthet ki bennünket a játékunkból, sem a rossz, sem kedvező fordulatok.

A Bayern szombaton is nehéz meccsre számíthat. Az Union Berlin odahaza 21 meccse veretlen és a most zajló bajnokságban csupán két gólt kapott. További érdekesség, hogy az előző évadban a Bundesliga mezőnyében egyetlen csapat akadt, amelyiket a Bayern sem otthon, sem idegenben nem tudott legyőzni: az Union Berlin (mindkét meccs 1-1-re végződött).

− Szombaton természetesen szeretnénk megfelelni a saját elvárásainknak, megmutatni, hogy a szerdai teljesítmény csak kisiklás volt. Ezúttal sem lehetek ott a meccsen, de készítek egy motivációs videót a fiúknak. Nem forgatjuk fel fenekestül a csapatot, kisebb változtatások lesznek. Ismerem a berlinieket, tisztelem az ezdőjüket és az eredményeiket. Maximális erőbedobással kell futballoznunk − jelentette ki Nagelsmann.

Bundesliga, 10. forduló:

péntek:

Hoffenheim−Hertha BSC 20.30

szombat:

Arminia Bielefeld−Mainz 15.30

Borussia Dortmund−Köln 15.30

Freiburg−Greuther Fürth 15.30

Bayer Leverkusen−Wolfsburg 15.30

Union Berlin−Bayern München 15.30

Eintracht Frankfurt−RB Leipzig 18.30

vasárnap:

Augsburg−VfB Stuttgart 15.30

Borussia Mönchengladbach−VfL Bochum 17.30

Az élcsoport: 1. Bayern München  22 pont, 2. Dortmund 21, 3. Freiburg 19, 4. Leverkusen 17, 5. Union Berlin 16, 6. RB Leipzig 14.

Szektorbezárás

Szurkolóinak rasszista viselkedése miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szektorbezárással büntette az Union Berlin csapatát a következő Konferencialiga-mérkőzésére. Az UEFA pénteki közlése szerint a német klubnak a két bezárt szektorban egy olyan molinót kell kifeszítenie, amelyen a #NoToRacism szöveg olvasható.

A csoportjában sereghajtó Union Berlin, melyet a Makkabi Haifa ellen 3-0-ra megnyert szeptember 30-i találkozó miatt büntettek meg, legközelebb jövő csütörtökön a négyes holland listavezetőjét, a Feyenoordot fogadja a harmadik számú európai kupasorozatban. A vendégdrukkerek ugyanakkor a berlini összecsapásra a tervezett 2800 belépőn túl további 2300 jegyet kaptak, amely mind elfogyott, így 5100 szurkoló lelkesítheti a Feyenoordot. A holland klub vezérigazgatója, Toon van Bodegom kijelentette: szerencsére nemcsak problémás szurkolóik vannak, de azért aggódik, hogy minden rendben lesz-e.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.