Alaba végigszáguldott a Nou Camp gyepén, és az élre rúgta a Realt

Jó meccset játszott a Barcelona és a Real Madrid a vasárnapi rangadón, a fővárosiak megérdemelten nyertek vendégként 2-1-re.

Magyar Nemzet
2021. 10. 24. 18:16
FC Barcelona V Real Madrid - La Liga Santander
04 David Alaba of Real Madrid celebrates a goal during the La Liga Santader match between FC Barcelona and Real Madrid at Camp Nou Stadium on October 24, 2021 in Barcelona. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Xavier Bonilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik csapat sincs csúcsformában – különösen persze a Barcelona van messze tőle –, de a Clásico az Clásico, telt ház előtt kezdődött a mérkőzés. Talán a napsütés, langymeleg idő is hozzájárult a hangulathoz, mindenesetre a nézők közül sokan nem csupán a pulóverüktől, felöltőjüktől, hanem a maszkjuktól is megváltak.

Az első éles szituáció a 21. percben állt elő, amikor Mingueza a 16-oson belül ütközött Viníciusszal, a játékvezető – helyesen – nem ítélt büntetőt.

A  25. percben a Barcelona szerezhetett volna vezetést, Depay beadása után Dest, ahogy mondani szokás, ajtó-ablak helyzetbe került, ám csúnyán fölédurrantott.

A 32. percben született a mérkőzést eldöntő találat. Alaba szerzett labdát a Real 16-osán, megindult vele, majd lepasszolta, aztán nyargalt tovább, s a labda jött is vissza Rodrygótól, Alaba levette, s 16-osról mesterien lőtt keresztbe, éppen a Ter Stegen kapujának bal szélébe.

A nyáron a Bayerntől Madridba igazolt osztrák játékos az első gólját szerezte a Realban. A legjobbkor.

A második félidő kevesebb említésre méltó jelenetet hozott, egészen a hosszabbításig, amikor aztán felpörögtek az események. A 93. percben ziccerig jutottak a hazaiak, Coutinho lábai azonban összegabalyodtak lövés helyett… A kontra végén Asensio lövését még bravúrral védte Ter Stegen, a kipattanónál Lucas Vázquez megelőzte Erik Garciát, s közelről a hálóba emelt.

A csereként beállt Agüero a 97. percben megszerezte az első gólját a Barcelonában, szépítettek tehát a hazaiak, de 2-1-re a Real Madrid nyert, és a tabella élére ugrott.

Igaz, lehet, hogy csak átmenetileg, mert a Real Sociedad visszaveheti az első helyet, ha legalább döntetlent ér el az Atlético vendégeként. Ha viszont Diego Simeone együttese nyer, akkor négyes holtverseny lesz az élen.

A Barcelona 15 ponttal a nyolcadik.

La Liga, 10. forduló:

Barcelona–Real Madrid 1-2

Sevilla–Levante 5-3

Bilbao–Villarreal 2-1

Cádiz–Alavés 0-2

Valencia–Mallorca 2-2

Elche–Espanyol 2-2

Osasuna-Granada 1-1

Betis-Rayo Vallecano 18.30

Atlético Madrid-Real Sociedad 21.00

hétfőn játsszák: Getafe-Celta Vigo 21.00

Az élcsoport: 1. Real Madrid 20 pont, 2. Sevilla 20, 3. Real Sociedad 20, 4. Osasuna, 5. Atlético Madrid 17.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.