időjárás -1°C Angelika 2022. January 27.
logo

Az immáron 21 éves Szoboszlai pimasz, győztes gólt szerzett

Magyar Nemzet
2021.10.26. 20:41 2021.10.26. 21:00
Az immáron 21 éves Szoboszlai pimasz, győztes gólt szerzett

A Német Kupa második fordulójában a negyedosztályú Babelsberg vendége volt az RB Leipzig futballcsapata, amely Szoboszlai Dominik góljával ért el 1-0-s győzelmet. Továbbjutott a Dárdai Pál vezette Hertha is.

A Bundesliga legutóbbi fordulójában Szoboszlai csereként beállva gólt lőtt és gyönyörű gólpasszt adott a Greuther Fürth ellen 4-1-re megnyert meccsen. Talán Jesse Marsch edző úgy gondolta, megérdemli a 21. születésnapját tegnap ünneplő magyar középpályás, hogy újra kezdőként lépjen pályára az RB Leipzigben.

Szoboszlai nem tétlenkedett sokáig, az első tíz percben két beadásából helyzet lett, ám mindkétszer elmaradt a happy end, azaz a gól. Nem úgy a félidő hajrájában, a 45. percben, amikor Szoboszlai tűnt fel a befejező szerepében. Ezúttal ő kapott remek labdát Poulsentől, a ziccert pedig pimaszul, a kapus lábai között passzolta a kapuba. A gól itt nézhető vissza.

Szoboszlai ezzel a második Német Kupa-meccsén a második gólját szerezte, hiszen az első fordulóban a Sandhausen ellen is betalált. Összességében pedig a 12. meccsén az ötödik gólját szerezte Lipcsében, s ha hozzátesszük, hogy három gólpassza is van, a számok egyáltalán nem rosszak az első németországi idényében.

A meccs ezzel el is dőlt, noha a Leipzig szerezhetett volna még gólt, de nem tette. Szoboszlai beadásai végre kezdenek veszélyt teremteni, úgy tűnik, kezdi visszanyerni a formáját. A 80. percben lecserélték Szoboszlait, ellenben a magyar válogatott másik lipcsei játékosa, Willi Orbán végigjátszotta a találkozót, amelyen csapatkapitányként vezette övéit. Gulácsi Péter ezúttal pihenőt kapott a Leipzigben.

Továbbjutott a harmadik fordulóba a Dárdai Pál vezette Hertha is, amely az ugyancsak negyedosztályú Münster otthonában aratott 3-1-es győzelmet. Stevan Jovetić már a harmadik percben előnyhöz juttatta a berlinieket, akik mégis izgulhattak, ugyanis a Münster kiegyenlített, és a második félidőben hiába játszott teljes egészében emberelőnyben a Hertha, a 79. percig 1-1 volt az állás. A hajrában Belfodil és Richter góljai döntöttek Dárdaiék javára.