Dominóeffektus: újabb NB I-es klub intett búcsút edzőjének

Elválnak egymástól Pintér Attila vezetőedző és a labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd útjai, jelentette be honlapján a klub.

Magyar Nemzet
Forrás: mezokovesdzsory.hu2021. 10. 04. 17:48
PINTR Attila
Mezõkövesd, 2021. március 3. Pintér Attila, a Mezõkövesd vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC - ZTE FC mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2021. március 3-án. A Mezõkövesd 2-0-ra nyert a Zalaegerszeg ellen. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Klubunk a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Pintér Attila vezetőedzővel. Utódjáról hamarosan intézkedünk, a további információkról értesítjük szurkolóinkat” áll a klub honlapján megjelent közleményben.

Pintér a második időszakát töltötte a borsodi együttes mestereként, 2016-ban ő vezette a csapatot az élvonalba. Közben megfordult a Puskás Akadémiánál is, majd a 2020/21-es évad közepén tért vissza Mezőkövesdre, és mentette meg a klubot a kieséstől. Ez akkor szerződéshosszabbítást ért a mesternek, azonban a jelenleg zajló idényben a vártnál gyengébben szerepelnek a tanítványai: nyolc forduló alatt mindössze nyolc pontot gyűjtöttek, ami jelenleg a tabella tizedik helyére elég.

– Valamivel több mint öt éve kerültem az akkor még második vonalban szereplő csapat élére, és az akkor ötödik helyen álló együttest az élvonalba vezettem, majd öt pontra a harmadik helytől adtam át a csapatot – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Pintér Attila. – A kapcsolat nem szakadt meg, amikor bajba kerültek a kövesdiek, és segítséget kértek tőlem, korábbi játékostársamat, Radványi Miklóst ajánlottam, aki bent is tartotta a Mezőkövesdet az NB I-ben. Majd eljött a pillanat, amikor újra megkerestek, tavaly a tizedik forduló után nyolc ponttal az utolsó helyen állt az együttes, s aztán hatalmas fordulat következett. Nemzetközi szinten is jegyzett tizenhárom meccses veretlenségi sorozatot produkálva, öt ponttal lemaradva az ötödik helytől fejeztük be a bajnokságot. Most ismét változás történt a Mezőkövesd és az én életemben: most is öt pontra vagyunk a harmadik helyezéstől, ám megszakad a közös munka. Azt gondolom, mindkét fél szempontjából a legjobb megoldás született. A szurkolóktól sok szeretetet kaptam, s örökké hálás vagyok érte, mint ahogyan továbbra is drukkolok az elnök úrnak, megérdemli, hogy NB I-es csapata legyen, viszont sajnálom azokat a játékosokat, akik a nyáron kerültek a klubhoz, mert kevés idő jutott a közös munkára.

A lap értesülése szerint a legutóbb Kisvárdán dolgozott Supka Attila az egyik jelölt a vezetőedzői posztra Mezőkövesden.

Pintér Attila nem az első vezetőedző, akit hétfőn menesztett valamely magyar élvonalbeli klub: délután az MTK jelentette be, hogy szerződést bontott Giovanni Costantinóval.

A borítóképen: Pintér Attila a márciusi Mezőkövesd–ZTE bajnokin. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.