Dupla a medencében: Rasovszky Kristóf két aranyat nyert Szegeden

Rasovszky Kristóf a 10 km után a zárónapi 5 km-es viadalt is megnyerte a szegedi medencés hosszútávúszó országos bajnokságon. A hölgyeknél a szegediek remekeltek: a felnőtt bajnoki cím Vas Lucáé, a legjobb idő az ifik aranyát megnyerő Fábián Bettináé lett.

Magyar Nemzet
Forrás: MÚSZ2021. 10. 24. 18:12
RASOVSZKY Kristf
Rasovszky Kristóf jól bírta a meleget Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

bár saját bevallása szerint még csak „háromnegyed-gázon” nyomja az edzéseket az ezüstérmet hozó tokiói szereplés óta, így is simán nyerte a hosszútávúszó ob két, felnőtteknek (is) rendezett távját, a 10, majd az 5 km-t. A hétvégén „bakancslistás” kiruccanást teljesítő hátúszó, Telegdy Ádám a pénteki bronz után most ezüstérmet szerzett – igaz, az ifiknél legjobb Gálicz László azért jobb időt teljesített nála.

A hölgyeknél a hazai pályán szereplő kiválóságok remekeltek: a felnőttek első helyét Vas Luca szerezte meg Olasz Anna előtt, ugyanakkor az ifiknél diadalmaskodó Fábián Bettina mindkettejüknél gyorsabban tette meg a távot.

A nyíltvízi úszók legjobbjai még az idén egy vagy két Világkupa-futamon úszhatnak: ha a járványhelyzet engedi, december 8-án az izraeli Eilaton, míg 15-16-án a rövidpályás úszó vb-t megelőzően Abu-Dhabiban rendezik meg az évad utolsó állomásait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.