Fradi-bravúr: győzelem a BL-döntős ellen

Továbbra is veretlen a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az NB I aranyérmese elsősorban a hatékony támadójátékának köszönhetően fordított és nyert 28-27-re a francia Brest Bretagne ellen.

Magyar Nemzet
2021. 10. 23. 17:36
Bölk volt a Fradi egyik legjobbja Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző szezonban a döntőig menetelő francia Brest Bretagne volt a Ferencváros női kézilabdacsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája csoportkör ötödik fordulójában. A dán Esbjerg elleni döntetlen után újabb komoly kihívással szembesült az NB I aranyérmese.

Nagyon magabiztosan muzsikált az FTC jobb oldala, Emily Bölk és Szöllősi-Zácsik Szandra 9 kísérletből 7 gólt szerzett, de a beálló megjátszásával adódtak problémák. A franciáknál Niakaté és Foppa tündökölt, és Darleux kapus is segített a csapatán. A félidő hajrája a vendégeké volt, másfél percen belül két gólt szerezve, 17-15-ös előnnyel mentek szünetre. 

Kapuscserék vezették fel a második harminc percet: Sandra Toft váltotta Darleux-t, Bíró helyére Janurik érkezett. 

Remekül kezdett a Fradi, villámgyorsan, két szélső-góllal ledolgozta a hátrányát. Fej fej mellett haladtak előre a csapatok, nyolc percet kellett várni a második félidőben, amikor visszavette a vezetést a magyar bajnok. A Brest edzője azonnal időt kért. 

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Szöllősi-Zácsik villanásával már kettővel ment a Fradi, Foppa gólja zárta le a magyar csapat 3-0-s sorozatát. 

Bölk továbbra sem volt hajlandó hibázni támadásban, a Brest védekezése hagyott némi kívánnivalót maga után, Niakaté formán kívül lövöldözött, Foppa volt a legveszélyesebb bresti a pályán. 

Negyedórával a végre előtt a háromgólos előnyért támadhatott a Ferencváros, de Malestein fölé durrantotta a hétméterest. Maradt a 24-22, illetve Kobylinska átlövésével zárkózott az előző szezon BL-döntőse. Átállt a hét a hat elleni támadásvezetésre a vendégcsapat, Foppa rázta meg magát, a beálló semlegesítésével meggyűlt a baja a zöld-fehér védelemnek. 

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

 

Az utolsó tíz percre Itana Grbics érkezett a szemlátomást elfáradt Szöllősi-Zácsik helyére. De nem ő lett a főszereplő, hanem Klujber és Bölk, a két átlövő vezérletével hízott három gólra az FTC előnye. 

Zsinórban három támadás végén találták el a kapufát a franciák, a szerencse a Ferencvárossal volt. A hajrában megint megtorpant az FTC: egygólos előnynél a győzelemért támadhatott, de a Hársfalvival szemben elkövetett szabálytalanság után nem sípoltak a játékvezetők. A Bresté maradt az utolsó szó, de Hársfalvi labdát szerzett, így a Fradi megőrizte az egygólos előnyét.

A Ferencváros továbbra is hibátlan a BL-ben és a második helyen áll az A csoportban.  

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Brest Bretagne (francia) 28-27 (15-17)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.