Fucsovics Márton biztató kezdés után összeomlott Bécsben

Az antwerpeni negyeddöntős búcsú után ma délután a bécsi Erste Bank Open elnevezésű ATP 500-as verseny első fordulójában volt érdekelt Fucsovics Márton. Az első számú magyar teniszező egy szoros és egy sima játszmában kikapott a brit Cameron Norrie-tól, ezzel kiesett a bécsi tornán.

Magyar Nemzet
2021. 10. 26. 16:34
Fucsovics Márton a második szettben nem fejtett ki komoly ellenállást Fotó: AFP/DIRK WAEM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az antwerpeni ATP-verseny negyeddöntőjében szombaton elbúcsúzó ma mutatkozott be a bécsi tornán. A 29 éves magyar teniszező ellenfele a dél-afrikai születésű, brit színekben versenyző Cameron Norrie volt. A két teniszező korábban kétszer találkozott egymással, mindkétszer Norrie nyert: 2019-ben előbb egy kanadai ATP 1000-es versenyen három, majd a Monte Carlo-i salakpályás viadalon két játszmában diadalmaskodott a jelenleg a világranglista 14. helyén álló brit játékos.

Fucsovics legutóbb 2019-ben indult az Erste Bank Openen: akkor három győztes meccs után az orosz Karen Hacsanov elleni mérkőzését sérülés miatt volt kénytelen feladni. Tavaly a koronavírus miatt nem rendezték meg a versenyt. Tavaly a német Zverev győzött az osztrák fővárosban, a döntőben 6:4, 6:4-re győzte le az olasz Lorenzo Sonegót.

Fotó: Europress/AFP/GRANT HALVERSON

Az idei verseny első fordulójában a legutóbbi mesterverseny, Indian Wells bajnoka Norrie várt Fucsovics Mártonra. A 29 éves magyar játékos remekül indított, 3:0-ra meglépett az első szettben, 1:0-nál sikerült elvennie az ellenfele adogatását, 4:2-es vezetésénél tört meg a lendület, ekkor brékelte a brit a magyar játékost, és 34 perc játék után kiegyenlített. Minden kezdődhetett elölről az első szettben. 4:4-nél Fucsovics adogatott, és semmire veszítette el a saját szerváját. Norrie az első szett megnyeréséért szerválhatott, de a magyar visszaverte a támadását, ugyanazt tette, mint a brit: semmire nyerte el az ellenfele adogatását. 

A nyitó szett végül rövidítésben dőlt el Norrie javára, 7-4-re nyerte a tie breaket a 26 éves teniszező.

A folytatásban Norrie lekopírozta Fucsovics kezdeti lendületét: egy brékkel elhúzott 3:0-ra, majd újra elvette az egyre inkább elkedvetlenedő magyar játékos szerváját. 5:0-nál csak egy kérdés maradt: nyer-e játékot a második játszmában a nyíregyházi versenyző. A válasz: igen, de csak egyet.

ATP 500-as keménypályás tenisztorna, Bécs, 1. forduló: Norrie (brit, 14.)–Fucsovics (magyar, 39.) 7:6 (7-4), 6:1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.