Hasmenés és szomjúság – Pérez élete legnehezebb futamán van túl

Sergio Pérez a harmadik helyen zárta vasárnap a Formula–1 Egyesült Államok Nagydíját, de a mexikói versenyző a jó eredménye ellenére sem volt ünnepi hangulatban, sőt elmondása szerint még soha nem érezte magát ilyen rosszul egy futam után sem.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 17:53
Formula One Grand Prix of the US
epa09544586 Mexican Formula One driver Sergio Perez of Red Bull Racing exits his car at the starting grid before the start of the Formula One Grand Prix of the US at the Circuit of The Americas in Austin, Texas, USA, 24 October 2021. EPA/DARRON CUMMINGS / POOL Fotó: DARRON CUMMINGS / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Austinban harmadik helyen leintett Sergio Pérez a csapattársa által megnyert versenyen kimaradt a nagy csatákból, senkitől sem zavartatva ért oda a dobogóra vasárnap. Elmondása szerint mégis élete legnehezebb futamán van túl, mivel már a rajt előtt elromlott az itatóberendezése, amit a Red Bull szerelői a futamra sem tudtak rendbe tenni, így a mexikói pilótának folyadékbevitel nélkül kellett teljesítenie a versenyt a texasi hőségben. Pérez ráadásul betegséggel is küzdött a hétvégén, így különösen fontos lett volna számára, hogy hidratálja magát a száguldozás közben.

– Ez szörnyű volt! Reggel hasmenésem volt, utána folyamatosan hidratáltam magam, viszont a versenyen nem volt vizem, és már az első etaptól szenvedtem. Nem tudtam jól végezni a feladatom, elszállt az erő a karjaimból és a lábaimból is, csak a túlélésért küzdöttem – fedte fel a pilóta, aki azt is hozzátette, még soha nem érezte magát ilyen rosszul egy futam után sem.

Ugyanakkor a pozitívumokból sem volt hiány, hiszen Pérez zsinórban másodszor ünnepelhetett a dobogó harmadik fokán, összességében pedig negyedszer ért oda a pódiumra az idényben. Emellett csapattársát, Max Verstappent is segíteni tudta a Lewis Hamiltonnal való versenyfutásban.

– Sikerült elévágási távolságban maradnunk az élen állókhoz képest. Láncreakciót indítottunk el, először Max, majd én is megpróbáltam Lewis elé vágni, így neki nem volt más lehetősége, mint kihajtani a bokszba. Megakadályoztuk, hogy az optimális stratégiát fussa – magyarázta a 31 éves versenyző. – Sajnáltam, hogy nem tudtam lépést tartani Maxszal és Lewisszal, de fizikálisan megvoltak a korlátaim. A Mexikói Nagydíjat viszont már nagyon várom, a pálya kedvezhet nekünk.

A borítóképen: Sergio Pérez az amerikai futam előtt. Fotó: EPA/Darron Cummings

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.