időjárás -5°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Hasmenés és szomjúság – Pérez élete legnehezebb futamán van túl

Magyar Nemzet
2021.10.25. 17:53 2021.10.25. 18:01
Hasmenés és szomjúság – Pérez élete legnehezebb futamán van túl

Sergio Pérez a harmadik helyen zárta vasárnap a Formula–1 Egyesült Államok Nagydíját, de a mexikói versenyző a jó eredménye ellenére sem volt ünnepi hangulatban, sőt elmondása szerint még soha nem érezte magát ilyen rosszul egy futam után sem.

Az Austinban harmadik helyen leintett Sergio Pérez a csapattársa által megnyert versenyen kimaradt a nagy csatákból, senkitől sem zavartatva ért oda a dobogóra vasárnap. Elmondása szerint mégis élete legnehezebb futamán van túl, mivel már a rajt előtt elromlott az itatóberendezése, amit a Red Bull szerelői a futamra sem tudtak rendbe tenni, így a mexikói pilótának folyadékbevitel nélkül kellett teljesítenie a versenyt a texasi hőségben. Pérez ráadásul betegséggel is küzdött a hétvégén, így különösen fontos lett volna számára, hogy hidratálja magát a száguldozás közben.

– Ez szörnyű volt! Reggel hasmenésem volt, utána folyamatosan hidratáltam magam, viszont a versenyen nem volt vizem, és már az első etaptól szenvedtem. Nem tudtam jól végezni a feladatom, elszállt az erő a karjaimból és a lábaimból is, csak a túlélésért küzdöttem – fedte fel a pilóta, aki azt is hozzátette, még soha nem érezte magát ilyen rosszul egy futam után sem.

Ugyanakkor a pozitívumokból sem volt hiány, hiszen Pérez zsinórban másodszor ünnepelhetett a dobogó harmadik fokán, összességében pedig negyedszer ért oda a pódiumra az idényben. Emellett csapattársát, Max Verstappent is segíteni tudta a Lewis Hamiltonnal való versenyfutásban.

– Sikerült elévágási távolságban maradnunk az élen állókhoz képest. Láncreakciót indítottunk el, először Max, majd én is megpróbáltam Lewis elé vágni, így neki nem volt más lehetősége, mint kihajtani a bokszba. Megakadályoztuk, hogy az optimális stratégiát fussa – magyarázta a 31 éves versenyző. – Sajnáltam, hogy nem tudtam lépést tartani Maxszal és Lewisszal, de fizikálisan megvoltak a korlátaim. A Mexikói Nagydíjat viszont már nagyon várom, a pálya kedvezhet nekünk.

A borítóképen: Sergio Pérez az amerikai futam előtt. Fotó: EPA/Darron Cummings