Hazájában meggyilkolták a földkerekség egyik legjobb sprinterét

Alex Quinonez egy barátjával sétált egy ipari park szélén, amikor fegyveresek hidegvérrel lelőtték őket.

Magyar Nemzet
2021. 10. 23. 14:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkosság áldozata lett Alex Quinonez, a férfi 200 méteres síkfutás 2019-es világbajnoki bronzérmese. Egybehangzó helyi médiainformációk szerint a 32 éves ecuadori atlétát péntek este, a dél-amerikai ország legnépesebb városában, Guayaquilben lőtték le ismeretlenek. Szemtanúk szerint Quinonez egy barátjával sétált egy ipari park szélén, amikor fegyveresek bekerítették őket, és több lövést leadtak a járművükből. A támadásban mindketten meghaltak. Guayaquilben nagyon rossz a közbiztonság, s bár az ország elnöke, Guillermo Lasso több kísérletet tett arra, hogy megállítsa a bűnözést, nem járt sikerrel.

A 32 éves korában elhunyt Alex Quinonez a 2012-es, londoni olimpián 200 méteren ott volt a döntőben, amit a jamaicai legenda, Usain Bolt 19,32 másodperces idővel nyert meg, a dél-amerikai sprinter a hetedik helyen végzett 20,57-tel. Quinonez pályafutása legnagyobb sikerét elérve a 2019-es dohai világbajnokságon fő számában 19,98 másodperces idővel végzett a harmadik helyen az amerikai Noah Lyes (19,83) és a kanadai Andre de Grasse (19,95) mögött. Az egyéni csúcsát is 2019-ben érte le, a lausanne-i Gyémánt Liga-viadalon 19,87-et futott.

A 2019-ben Pánamerikai Játékokon győztes futót idén júliusban egy évre eltiltották, miután három doppingellenőrzést is elmulasztott, s emiatt a tokiói olimpián sem indulhatott.

Borítóképünkön Alex Quinonez a dohai bronzérmével. Forrás: Twitter/Mirror Sport

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.