Ilyen szezonzárásban reménykedett a magyar versenyző

Valter Attila elégedetten, két Grand Tour-győztes között fejezte be idei utolsó versenyét.

Magyar Nemzet
2021. 10. 10. 10:31
Nairo Quintana Valter Attila Sergio Higuita Lombardia 2021 kerékpár
Fotó: Facebook/Valter Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Valami ilyesmi szezonzárásban reménykedtem! – ezzel a felütéssel kezdte értékelő közösségimédia-bejegyzését idei utolsó versenye, az Il Lombardia után, amelyen a valaha volt legjobb magyar eredményt elérve tizenkettedikként ért célba.

Valter ráadásul mindezt úgy tette meg, hogy nem saját, hanem csapattársa, David Gaudu sikerét kellett szem előtt tartania. A francia kerekes hetedik helyen zárta a klasszikus viadalt.

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó csapattal versenyezhettem ma, igyekeztem mindent megtenni a kapitányunkért, David Gauduért. Ilyen hosszú és hegyes versenyen ez nem a legegyszerűbb, de ma egyértelműen megvoltak a lábaim, hogy ott legyek a legjobbakkal. A végén pedig sprintre jönni a 10. helyért egy ekkora versenyen, Quintana és Nibali között zárni, megalapozza a motivációm a következő szezonra! – értékelt Valter, aki a harmadik csoportban ért célba, 2:25 perccel a győztes Tadej Pogačar mögött. Ahogy a Groupama–FDJ magyar kerekese is írta, közvetlenül előtte a Giro- és Vuelta-győztes Nairo Quintana, közvetlenül mögötte pedig a pályafutása során valamennyi háromhetesen végső győzelmet szerzett Vincenzo Nibali zárt.

Valter Attila bejegyzésében egyértelművé tette, hogy a lombardiai klasszikussal lezárult számára a versenyszezon, amelynek csúcspontjaként a Giro d’Italián három szakaszon át viselhette az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót. A huszonhárom éves magyar kerékpáros utolsó mondataival kifejezte, hogy a jövőben még nagyobb sikerek lebegnek célként a szeme előtt.

„Köszönöm nektek az egész éves szurkolást és támogatást! Bízom benne, hogy valami kiemelkedő elején vagyunk csak, mind a saját, mind a magyar kerékpársport tekintetében!”

(A borítóképen balról jobbra: Nairo Quintana, Valter Attila és Sergio Higuita a befutónál. Forrás: Facebook/Valter Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.