Kiállítás, tizenegyes és öngól okozta a Bp. Honvéd vesztét Felcsúton

A labdarúgó NB I 11. fordulójának a zárása nem hozott szép meccset. A Bp. Honvéd vezetést szerzett Felcsúton, ám nem sokkal később a játékvezető kiállította Nagy Dominikot; attól fogva a Puskás Akadémia nagy mezőnyfölényben játszott és meg is fordította az eredményt. A kispestieket sújtotta kiállítás, tizenegyes és öngól is, így pedig nem lehet nyerni, a felcsútiak 3-1-re győztek.

2021. 10. 31. 18:56
Felcsút 20211031 Puskás Akadémia Kispest Honvéd NB1 labdarúgás mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia négy forduló óta veretlenül várta a Bp. Honvédot, ráadásul az utóbbi három bajnoki meccsét megnyerte, a kedvező képet azonban árnyalja, hogy a hét közben gyatra teljesítményt nyújtva kikapott az NB II-es Győrtől 1-0-ra, és ezzel a kiesett a Magyar Kupából. A kispestiek az előző körben drámai hajrában vereséget szenvedtek a Mezőkövesdtől, a Magyar Kupában viszont jól szerepeltek, Zalaegerszegen jutottak tovább, ráadásul Horváth Ferenc vezetőedző újra számíthatott a sérüléséből felépült Nagy Dominik játékára. 

Ez egyébként csak huszonkét percig volt igaz, akkor ugyanis Nagy Dominikot kiállította a játékvezető. Előbb azonban arról kell szólni, hogy a 16. percben vezetést szerzett a Bp. Honvéd: Zsótér indította Lukicsot, aki a tizenhatos elől jobbal remekül indította Nonót. Ő nem a legjobban vette le a labdát az ötösön, de Van Nieff nem figyelt, a labda visszapattant Nono elé, aki középről, három lépésről jobbal a bal alsó sarokba lőtt – 0-1. 

 

 

Ezután jött Nagy Dominik kiállítása: a 22. percben Baluta megrúgta Machach lábát, amiért sárga lapot kapott, Nagy Dominik odaszaladt, megragadta két kézzel a román légiós nyakát, Bogár Gergő játékvezető pedig ezt piros lappal honorálta. A kispesti játékos egyébként eddig 35 sárgát kapott a pályafutása során, de most először küldték le idő előtt a pályáról. Ettől fogva nyomasztó fölényben futballozott a felcsúti csapat, de komoly helyzetig nem jutott a 45+2. percig, igaz, akkor ki is egyenlített: Nagy Zsolt balról érkező beadását Baráth rossz helyre csúsztatta tovább fejjel, Csirmaz jobbról jobbal laposan középre adott, Plsek pedig Zsótér és Klemenz közül lefordulva 8 méterről, ballal a jobb felső sarokba lőtt – 1-1. 

A szünet után sem változott sokat a kép, bár olykor a kispestiek is próbálkoztak kontrákkal. Aztán a 71. percben már vezetett a Puskás Akadémia. Egy lövés a tizenhatoson belül felugró kezéről vágódott le, ezt a játékvezető elsőre nem vette észre, a VAR segítségével azonban megítélte a jogos tizenegyest, amelyből Plsek higgadtan lőtt laposan a kapu bal oldalába, Szappanos a másik irányba vetődött el – 2-1.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi 

 

Minden mindegy alapon a Bp. Honvéd nekilódult az egyenlítés érdekében, amire akadt is esélye, a 83. percben például a csereként beállt Balogh Norbert néhány lépésről fejelt a bal alsó sarok mellé. Horváth Ferenc becserélte Eppel Mártont is, aki szintén csatár, de hiába kockáztatott, a 87. percben a játékosai összehoztak még egy gólt a házigazdának: Batik és Lovric szerencsétlenkedésének köszönhetően Kozákhoz került a labda a kispesti kapu előtt, ő középre adott, és a menteni akaró, becsúszó Mazghraniról a hálóba csurgott a labda – 3-1.

A vendégek még lőttek egy gólt lesről, amelyet természetesen nem adott meg a játékvezető, és a hosszabbításban sem változott az eredmény. A Bp. Honvédnak minden rossz összejött ezen a mérkőzésen, kiállítás, tizenegyes és öngól, márpedig így nemigen lehet nyerni...

 

A 11. forduló programja:

Október 29., péntek

Mol Fehérvár–Paks 1-0 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 1905 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Petrjak (15.), illetve Ádám M. (68.).

Október 30., szombat

Mezőkövesd–Újpest 2-2 (1-1), Mezőkövesd, 1500 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Jurina (18.), Kutrumpisz (61., öngól), illetve Kocsis (26., öngól), Bjelos (81.).

MTK–Debrecen 1-1 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2231 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Miovski (12.), illetve Ferenczi (65.).

Gyirmót–Ferencváros 0-2 (0-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 4013 néz, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Utuni (47.), Tokmac (87.).

 

Október 31., vasárnap

Kisvárda–Zalaegerszeg 5-0 (2-0), Kisvárda, 2143 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Navrátil (19., 33.), Camaj (73., 82., 86.).

Puskás Akadémia–Honvéd 3-1 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1500 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Plsek (45+2., 11-esből 71.), Mezghrani (87., öngól), illetve Nono (16.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.