Már az ATP is vizsgálja a német teniszsztár bántalmazási ügyét

A Professzionális Teniszezők Szövetsége, az ATP vizsgálatot indított a Tokióban olimpiai bajnoki címet szerzett, a világranglistán jelenleg negyedik Alexander Zverev ellen. A német teniszsztár elleni vádak szűk esztendeje kerültek nyilvánosságra, Zverev állítólag bántalmazta korábbi barátnőjét, az orosz Olga Saripovát.

Magyar Nemzet
2021. 10. 05. 9:30
Alexander Zverev veszélyes lehet a világelsőre Fotó: AFP/Kena Betancur
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztori egy éve, 2020. október végén kerül nyilvánosságra. Olga Saripova − akit nem jegyeznek a világranglistán, így természetesen nem tévesztendő össze az üzbég Szabina Saripovával és a korábbi orosz kiválósággal, Marija Sarapovával sem − az orosz Championat nevű weboldalnak beszélt részletesen arról, hogy korábbi partnere, Alexander Zverev a 2019-es szakításuk előtt bántalmazta őt. Saripova állítása szerint a kapcsolatuk a 2019-es US Open idején ért véget, amikor Zverev egyenesen fojtogatta őt, miután Danyiil Medvegyev feleségével későn tért vissza a szállodába.

„Amikor a szobánkba léptem, azonnal veszekedni kezdtünk. Az Instagram-oldalamra is kiírtam, hogy egy párnával fojtogatott, miközben lefogta a karomat. Többször megpróbáltam kirohanni a szobából, de nem engedett. Attól féltem, hogy valaki meghall és meglát minket. Végül sikerült kiszabadulnom, és mezítláb elfutottam a telefonommal. Először a szállodában bujkáltam, de Sascha a földszinten megtalált. Azt mondta, menjek vissza vele a szobánkba és beszéljük meg a történteket. Féltem, és el akartam menekülni, ezért Sascha a falhoz nyomott. Szerencsére abban a pillanatban emberek bukkantak fel körülöttünk, és én pedig kirohantam velük az utcára. Szerencsére a telefonom nálam volt, így kapcsolatba léphettem egy barátommal, aki elvitt magával.”

Saripova megdöbbentő részletességgel beszélt akkor az eseményekről az orosz lapnak.

Érdekes, különös vagy árulkodó egybeesés, hogy ugyanazon a napon, amikor ő előjött a történetével, kiderült, hogy Zverev egy másik korábbi barátnője, a német modell, Brenda Patea gyereket vár a német teniszezőtől.

Utóbbi állítást Zverev elismerte, Saripova vádjait azonban tagadta.

Azóta további szaftos részletek kerültek nyilvánosságra. Zverev állítólag 2019-ben a sanghaji versenyen, majd a genfi Laver-kupán is bántalmazta Saripovát. Feltehetjük a kérdés, ha valóban így történt, a hölgy miért nem szakított vele rögtön az első alkalommal.

A korábbi teniszjátékos, Mary Carillo, aki évek óta az NBC tévécsatorna szakértője, szeptemberben pedig arról beszélt a Behind The Racquet podcastban, azért nem dolgozott az idei Laver-kupán − ahol a világ legjobbjai sereglenek össze Európa-világválogatott meccs apropóján −, mert megtiltották neki, hogy szóba hozza Zverev bántalmazási ügyét.

− Az Alexander Zverev ellen felhozott vádak súlyosak, és felelősségünk van ezek kezelésében − idézi az ATP vizsgálatát vezető Massimo Calvellit az Inside the Games portál. − Reméljük, vizsgálatunk lehetővé teszi, hogy meggyőződjünk a tényekről és ennek megfelelő intézkedéseket hozzunk. Tudjuk, hogy Zverev üdvözli a vizsgálatunkat, és tudomásul vesszük, hogy tagad minden vádat. Nyomon követjük a további jogi fejleményeket is, amelyeket Zverev a német bíróságokon tesz, illetve tett.

Az utolsó mondat arra irányul, hogy Zverev keresetet szándékozik indítani Saripova és a Racquet magazin ellen, amely médium először foglalkozott a bántalmazási vádakkal.

Saripovának mérlegelnie kell, képes-e kezelni egy ilyen erősségű returnt, vagy eltökélten bízik abban, hogy az ő adogatása ász értékű.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.