Mikler-parádé: legyőzte a Szeged az előző szezon BL-döntősét

A Pick Szeged hazai pályán 31-28-ra legyőzte az előző idényben döntős dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. A vendégek egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 20:37
Bánhidi önfeláldozóan játszott Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek védekezéssel és Mikler Rolandnak köszönhetően jó kapusteljesítménnyel kezdte a meccset a Szeged, amely mindezt támadásban Borut Mackovsek jóvoltából rendre gólra tudta váltani, így a meccs negyedénél már 9-5-re vezetett. Az Aalborg izlandi irányítója, Aron Pálmarsson számos gólpasszt kiosztott, a lövéseinek többsége viszont pontatlan volt. A magyar bajnokcsapat a folytatásban is rendkívül taktikusan kézilabdázott támadásban és védekezésben egyaránt, egy 3-0-s sorozattal már 17-12-re vezetett, a szünetben pedig négygólos előnyben volt.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A második félidő elején a Szeged piros lap miatt elveszítette osztrák balszélsőjét, Sebastian Frimmelt, aki egy hétméteresnél fejbe lőtte a dánok kapusát. Az Aalborg hármas gólsorozattal kezdett a szünet után, ám ezt Dean Bombac irányításával csakhamar viszonozták a házigazdák (21-17). 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Mikler továbbra is remekelt, ám a vendégek nem törtek meg, ismét felzárkóztak egy gólra (25-24). Némileg visszaesett a Szeged teljesítménye mindkét kapu előtt, az Aalborg pedig négy perccel a vége előtt a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át. Ez utóbbi visszaütött, mert Mario Sostaric betalált az üres kapuba, ettől újra lendületbe jött a Szeged, és nagyszerű hajrával végül 31-28-ra győzött. 

A hazaiaknál Imanol Garciandía és Borut Mackovsek öt-öt góllal zárt, a túloldalon Sebastian Barthold hétszer talált be. A mezőny legjobbjának választott Mikler Roland 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. A két együttes hetedik egymás elleni BL-meccsén egy dán siker és két döntetlen mellett negyedszer nyert a Szeged. 

A négy győzelemmel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a román Dinamo Bucuresti vendége lesz. A három sikerrel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged legközelebb november 18-án lép pályára a BL csoportkörében, amikor az észak-macedón Vardar Szkopjét fogadja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.