Nagyobb volt a kisvárdai Covid-helyzet füstje, mint a lángja

Hiába volt szó róla, hogy a Kisvárda játékosainak pozitív koronavírustesztjei miatt elmaradhat a csapat Paks elleni bajnokija az NB I tizedik fordulójában, az NB I éllovasa pontot szerzett a tolnai együttes otthonában.

Magyar Nemzet
2021. 10. 22. 19:52
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizony, a kisvárdai Covid-krízisnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Egy nappal a meccs előtt még az volt a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán találkozó, mivel az NB I éllovasának keretében több játékos koronavírustesztje pozitív vagy kétes eredményt hozott.

Végül elutazott a Kisvárda Paksra, Révész Attila klubigazgató érdeklődésünkre reggel elárulta, hogy NB III-as fiatalokkal töltötték fel a keretet, hogy ki tudjanak állni. Azért volt nagyobb füstje, mint a lángja az ügynek, mert szó nem volt arról, hogy a Kisvárdában nevesincs 16 évesek futottak volna ki a paksi pályára.

A csapat kezdőjéből tulajdonképpen csak a brazil balhátvéd, Leoni maradt ki a Covid-ügy miatt, hiányzott továbbá Bumba sérülés és Camaj eltiltás miatt. De szélsőségesen tartalékosnak nem lehetett nevezni a Kisvárdát, amely már a negyedik percben megszerezte a vezetést: Asani lőtte ki szépen a jobb felsőt.

Bár ezután is a Kisvárdának volt nagyobb helyzete, a 20. percben egyenlített a Paks. Navrátil szabálytalansága után tizenegyeshez jutottak a hazaiak, amelyet értékesített. Mindössze egy perccel később pedig már fordított is a Paks, Bognár István kapott jó indítást, és nem hibázta el a ziccert.

A félidő második fele  innentől a Paksé volt, annak ellenére is, hogy a Kisvárda szerzett egy les miatt meg nem adott gólt. Szünetig nem változott az eredmény, folytatás után azonban Navrátil javított az általa összehozott büntető után: a 65. percben fejes góllal egyenlített.

A Paks bánhatja, hogy a lehetőségeit nem használta ki az első félidőben, mert így meg kellett elégednie az egy ponttal, a meccs második felében nem volt átütőerő az együttesben, sőt a végén még a Kisvárdának voltak helyzetei.

A döntetlennel mindkét csapat nyeretlenségi sorozata három meccsesre nyúlt. A Kisvárda továbbra is vezeti a tabellát, a Paks a délután nyerő ZTE-t visszaelőzve negyedik.

Borítókép: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.