Nem akartak három magyar csapatot a főtáblán – fakadt ki az edző

Összekerült egymással a Szolnoki Dózsa és az OSC Újbuda a vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó fordulójában, így a Ferencváros mellett biztosan lesz még egy magyar együttes a sorozat főtábláján. Egyik vezetőedzőt sem lepte meg a sorsolás végeredménye.

Magyar Nemzet
2021. 10. 11. 18:38
Burin Gergely; Konarik kos;
Szolnok, 2021. prilis 24. Az jbudai Burin Gergely (b) s a szolnoki Konarik kos a frfi vzilabda Eurokupa dntjnek els mrkzseknt jtszott Szolnoki Dzsa - OSC jbuda tallkozn a szolnoki Vzilabda Arnban 2021. prilis 24-n. A Szolnok hrom gllal, 14-11-re nyert. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túlzás azt állítani, hogy jól ismerik egymást a Szolnok és az OSC játékosai, hiszen a két csapat számtalan alkalommal nézett szembe egymással az elmúlt idényben. E két együttes vívta tavaly az ob I és az Euro Kupa döntőjét is, amelyekből mindkét alkalommal a Tisza-partiak kerültek ki győztesen. 

Hamarosan újra megmérkőzhetnek egymással, ugyanis mint az hétfő délután kiderült, a két klub összekerült egymással a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének sorsolásán is. A szabályok szerint a kvalifikáció második szakaszának csoportelsői egy második helyen végzett ellenfelet kaptak, így lehetett a C jelű négyest megnyert Szolnoknak az E csoportban második OSC a vetélytársa.

Zsivko Gocics a VLV portálnak elárulta, őt nem lepte meg a sorsolás végkimenetele. – Már vasárnap tudtam, hogy ez lesz a párosítás. Hallottunk olyan információkat, hogy a LEN nem akar három magyar csapatot a BL-főtáblán, így a még versenyben lévő két magyar klub minden bizonnyal egy párba kerül. A valószínűség ma megvalósult. Valahogy úgy hozta a sors, hogy a két horvát csapat is egy párba került, csak a két olasz nem, mert az nem baj, ha három itáliai csapat lesz a főtáblán. Ennyit a LEN-ről, ezt a témát itt lezárom, mert nem az én dolgom ezzel tovább foglalkozni. A lehető legrosszabb eredmény ez a számunkra – mondta a szolnokiak vezetőedzője. – Kemény mérkőzésekre számítok, nehezebb a dolgunk, mint ha a Mladosttal vagy a Barcelonával kerültünk volna szembe. Nagy a tét, mindkét brigád rendkívül motivált lesz, ez biztos.

Az OSC-t irányító Varga Dániel is kollégájához hasonlóan reagált az eseményekre. – Egy mondatban reagálnék a „sors szeszélyeire”. Ahogy a VLV nagyon találóan írta, a párosítást valóban „elkészítették” a LEN-nél, és tulajdonképpen semmi meglepő nem történt. Fél órája készülök a Szolnokra, egyelőre tehát ez a folyamat az anyaggyűjtés fázisánál tart. Ők most jobban ismernek minket, hiszen nálunk kevesebb volt a változás. Nagyon jó csapatnak gondolom a Szolnokot, bár szerintem még sokat fog változni a játékuk, akár meccsről meccsre is.

A rájátszás első felvonását szombaton, a visszavágót jövő szerdán rendezik. A vesztes az Euro Kupa negyeddöntőjében folytathatja nemzetközi szereplését, míg a győztes a Bajnokok Ligája B csoportjában szerepel majd, így nem kerül össze a Ferencvárossal.

A selejtező 3. fordulójának párosítása
Szolnoki Dózsa–OSC Újbuda
Jadran Split (horvát)–HAVK Mladost Zagreb (horvát)
RN Savona (olasz)–Crvena zvezda (szerb)
CN Barcelona (spanyol)–AN Brescia (olasz)

A csoportkör beosztása

A csoport
FTC–Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (grúz), Novi Beograd (szerb), Radnicski Kragujevac (szerb), Barcelona vagy Brescia, Jadran Split vagy Mladost Zagreb
 

B csoport
Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), Szolnok vagy OSC, Savona vagy Crvena zvezda


A borítóképen: Burián Gergely (balra) és Konarik Ákos az Euro Kupa döntőjének első mérkőzéseként játszott Szolnoki Dózsa–OSC Újbuda találkozón 2021. április 24-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.