Puskás Ferenc szelleme áthatja a mai Celticet

Ange Postecoglou személyesen is ismerte Puskás Ferencet, miként arról a hétfői sajtótájékoztatón beszélt. A Celtic vezetőedzője, amellett, hogy méltatta az Aranycsapat kiválóságát, a Ferencvárost is dicsérte a két csapat keddi Európa-liga-mérkőzése (16.30, M4 Sport) előtt.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 16:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Van egy erős kapcsolatom a magyar labdarúgással, Ausztráliában ugyanis volt szerencsém 2-3 évet együtt dolgozni Puskás Ferenccel. Ő egy igazi úriember, a szívemben őrzöm az emlékét – idézi a Fradi.hu Ange Postecoglou-t. – Puskás az egyik legnagyobb legenda, aki valaha futballozott. Rendkívül szerény volt, amikor Ausztráliában dolgozott, mindig kértük, hogy anekdotázzon a Real Madridról, a Wembley-ről. Rendkívül közvetlen volt és alázatos. Nagyon sajnáltam, hogy miután elhagyta Ausztráliát, már nem tudtuk tartani a kapcsolatot.

Ezután Postecoglou a Fradiról beszélt.

– Láttuk a Ferencvárost az Európa-ligában és természetesen a magyar bajnokságban is. Tudjuk, hogy riválisunk szombaton csalódást keltő eredményt ért el, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ennek ellenére nagyon jó csapat. Tavaly már találkozott egymással a Celtic és az FTC, ezúttal is nehéz meccsre számítok, már csak azért is, mert ha jól tudom, az FTC több kulcsjátékost is pihentetett – elemezte a görög gyökerekkel bíró tréner az FTC hétvégi vereségét a ZTE ellen.

A saját csapatáról elmondta, lényegében mindenki egészséges, így szinte minden fontos játékosára számíthat majd. A skótok vezetőedzője szerint a csapata jobb formában van, mint három hete, amikor 4-0-ra kikapott a Leverkusentől.

– Ahhoz, hogy maradjon remény a továbbjutásra, nyernünk kell, főleg a hazai mérkőzéseken, ezért is lesz nagyon fontos a keddi találkozó. Persze a Ferencváros is győzni akar, ezért pikáns meccsre számíthatunk. Mindkét csapatnak támadnia kell, emiatt kinyílhat majd a pálya, több gólra van kilátás. Szórakoztató meccsre számítok.

Más meccs lesz

– Tudjuk, hogy a Ferencváros erős, jól szervezett csapat. Egy cipőben járunk, hiszen mindkettőnknek nyernie kell, éppen ezért lendületes mérkőzésre számítok – csatlakozott a vezetőedzőhöz Callum McGregor, a Celtic csapatkapitánya. – A 2-1-es FTC-győzelemmel végződött tavalyi BL-selejtezőből már nem lehet kiindulni, sok változás történt azóta mindkét csapatnál, emellett mások lesznek a körülmények is, ezúttal szurkolók előtt játszhatunk. Nagyon várjuk a meccset, tudjuk a dolgunkat. Mindig van rajtunk nyomás, így nem éljük meg teherként, hogy egyelőre pont nélkül állunk. Támadni fogunk kedden, de erre számítunk a Ferencvárostól is. A lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, hiszen csak a tökéletessel tudjuk majd kivívni a jó eredményt.

A mérkőzést szokatlan időpontban, kedden 16.30-tól játsszák.

A borítóképen: Ange Postecoglou, a Celtic vezetőedzője

Forrás: Fradi.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.