Senki sem számított erre a generációk csatáján

Alexander Zverev nagyon izgatott, hogy olyan ellenféllel játszhat, akit még soha nem vert meg.

Magyar Nemzet
2021. 10. 11. 10:24
Andy Murray 2021 Indian Wells tenisz
Fotó: USA Today Sports/Jayne Kamin-Oncea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két és fél év után térhettek vissza a teniszezők Indian Wellsbe. 2020-ban ez volt az első torna, amit töröltek a koronavírus-járvány miatt, majd idén tavaszról őszre halasztották a versenyt. Hogy rangos tornáról van szó, azt jól érzékelteti, hogy a körítés miatt sokszor „ötödik Grand Slam”-nek nevezik teniszberkeken belül.

A férfi verseny második fordulójában a korábbi világelső, a 34 éves Andy Murray (aki a pályán kívül is komoly kalandot élt át) azzal a 18 esztendős Carlos Alcarazzal csapott össze, aki idén negyeddöntőt játszott a US Openen.

A generációk csatáján az első játszmát a spanyol tinédzser nyerte, Murray viszont mindent eszközt bevetett, még olyan fegyvert is, amely sokkal inkább az ATP Tour fiatalabb játékosaira jellemző: alulról szervált, méghozzá ászt!

A skót lendülete kitartott, megfordította a találkozót, és 5:7, 6:3, 6:2-es sikerrel jutott tovább. A találkozó után megkérdezték a szokatlan ászáról is.

– Egyre hátrébb állt az adogatásaimnál, a pálya és a körülmények sem segítették, hogy gyors pontokat szerezzek hagyományos adogatással. Ezért próbálkoztam az alsó szervával, hogy előrébb csalogassam, de arra nem számítottam, hogy ász lesz belőle – mondta Murray, aki a következő fordulóban még nehezebb ellenféllel, az olimpiai bajnok Alexander Zverevvel játszik. A német szintén a junior-vb-re igyekvő amerikai Jenson Brooksby ellen nyert három játszmában, és nagyon várja a Murray elleni összecsapást.

– Ő az egyetlen a nagy négyesből, akit még sosem tudtam megverni, ideje változtatni ezen – fogalmazott Zverev. A mérleg 2-0 Murray javára. A két sikerből a második volt igazán jelentős a skót számára, hiszen tavaly Zverev lett az első top 10-es játékos, akit csipőprotézissel győzött le, ezzel bizonyítva magának, hogy még így is képes versenyre kelni a legjobbakkal.

(A borítóképen: Andy Murray. Fotó: USA Today Sports/Jayne Kamin-Oncea)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.