Szoboszlai Dominik csereként beállva remekelt az RB Leipzigben

A Bundesliga 9. fordulójában a sérülése után visszatért a Mainzba Szalai Ádám, Szoboszlai Dominik pedig csereként beállva egy góllal és egy gólpasszal oroszlánrészt vállalt az RB Leipzig győzelméből az újonc Greuther Fürth ellen. Sallai Roland sérült, így nem lehetett részese a Freiburg wolfsburgi sikerének.

2021. 10. 23. 17:46
RB Leipzig vs SpVgg Greuther Fuerth
epa09541550 Leipzig's Dominik Szoboszlai (L) celebrates with teammate Yussuf Poulsen after scoring the 3-1 goal during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and SpVgg Greuther Fuerth in Leipzig, Germany, 23 October 2021. EPA/FILIP SINGER CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: EPA/FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyögvenyelősen indult, de végül bejött a papírforma: az RB Leipzig legyőzte a Greuther Fürth csapatát. A Bundesliga 9. fordulójában a lipcsei együttes egy csalódást keltő párizsi Bajnokok Ligája-mérkőzés után fogadta az újoncot, és ez bizony rányomta a bélyegét az első félidőre. állt a kapuban, szokás szerint helyet kapott a védelemben, Szoboszlai Dominikot viszont csak a cserék közé nevezte Jesse Marsch vezetőedző, aki nagyon elégedetlenül mehetett be az öltözőbe a szünetben felrázni a játékosait.

A Fürth sokkal jobban játszott, a 23. percben azt hihette, vezetést szerzett, de akkor Gulácsi azért ütötte be a hálóba a labdát, mert szabálytalankodtak vele szemben, és a játékvezető természetesen nem ítélt gólt. A szünet előtt, a 44. percben viszont már nem volt mese, Lewelinget meggyötörte Mukiele, majd Orbán is a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Hrogota értékesítette.

 

Fotó: EPA/Filip Singer

 

A fordulás után pedig kiderült, Jesse Marsch képes zseniálisan cserélni. Pályára küldte Poulsent, aki azonnal egyenlített, 11 méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda egy védőt is érintett. Poulsen az 52. percben kiharcolt egy tizenegyest, ezt Forsberg értékesítette, azaz nagyon gyorsan megfordította az eredményt a Leipzig egy cserejátékosnak köszönhetően. És aztán jött egy újabb csere, a 64. percben beállt aki egy perccel később 3-1-re alakította az eredményt: fantasztikus mozdulattal talált a kapuba egy jobbról érkező beadásból!

Ekkor már egyértelműen a házigazda uralta a meccset, Szoboszlai pedig nagyon élt, remekül futballozott. A 88. percben egészen pompás gólpasszt adott, elviharzott a bal szélen, majd jobb külsővel a szintén csereként beállt Novoa elé kanyarította a labdát, akinek nem volt nehéz dolga – így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

 

Az RB LEIPZIG MÉRKŐZÉSÉNEK AZ ÖSSZEFOGLALÓJA

 

A szombati játéknapon más magyar labdarúgó nem lépett pályára, mert térde rakoncátlankodik, ezért nem kerülhetett be a Freiburg keretébe Wolfsburgban. A csapata azonban nélküle is nagyon jól játszott, 2-0-ra nyert idegenben, és ezzel feljött a harmadik helyre a tabellán. Ennek az élén a Bayern München áll, amely cseppet sem meglepetésre hazai pályán 4-0-lal elintézte a Hoffenheimet, a második Dortmund pedig a sérült Erling Braut Håland nélkül  magabiztosan nyert 3-1-re Bielefeldben, csodálatos góllal biztosította be a vendégek győzelmét.

 

 

A Hertha a Borussia Mönchengladbachot fogadta, és kicsit hasonló mérkőzést játszott, mint a Leipzig. Házigazdaként csapatának sokáig nem sok esélye látszott a sikerre, a vendégek lényegesen jobban futballoztak. A 40. percben azonban Richter vezetést szerzett a berlinieknek, és a folyatásban mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, az eredmény nem változott, Dárdai Márton nyolcvan percet töltött el a pályán. A Hertha tehát a múlt hét után ismét győzött, és ezzel fellépett a tizedik helyre a tabellán.

Egy napot visszalépve jó hír, hogy pénteken a sérülése után visszatért a 82. percben állt be a Mainzba, amely 4-1-re legyőzte otthon az Augsburgot. 

Bundesliga, 9. forduló. Péntek: Mainz–Augsburg 4-1. Szombat: Bayern München–Hoffenheim 4-0, Bielefeld–Dortmund 1-3, RB Leipzig–Greuther Fürth 4-1, Wolfsburg–Freiburg 0-2, Hertha–Mönchengladbach 1-0. Vasárnap: Köln–Leverkusen 15.30, Vfb Stuttgart–Union Berlin 17.30, Bochum–Frankfurt 19.30. Az élcsoport állása: 1. Bayern München 22, 2. Dortmund 21, 3. Freiburg 19.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.