Tizennyolc év után ismétlődik meg a párharc az új érában

A legjobb ütemben érkezik az idény első El Clásicója. A Barcelona felocsúdni látszik Lionel Messi távozása után, a Real Madrid pedig edzője szerint szezonbeli legjobb meccsével hangolt a világ egyik legnagyobb rangadójára.

2021. 10. 24. 8:25
(FILES) This file photo taken on April 10, 2021 shows Real Madrid's French forward Karim Benzema (L) challenging Barcelona's Dutch midfielder Frenkie De Jong during the "El Clasico" Spanish League football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid. - Barcelona is the club that Karim Benzema has played the most times (39 matches before October 24, 2021), and also the team that has defeated him the most often (18). (Photo by JAVIER SORIANO / AFP) Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap rangadók napját tartanak az európai topligákban, a sort pedig 16.15-kor a Barcelona és a Real Madrid klasszikusa (tv.: Spíler 2) kezdi meg. A spanyol futball két óriásának rivalizálásában új korszak kezdődik, hiszen nyáron távozott a katalánoktól míg a fővárosiaktól Sergio Ramos, akik negyvenöt fellépéssel tartják az El Clásico részvételi rekordját.

A két labdarúgó közül Messi hagyott nagyobb űrt maga után, a Barcelona rengeteg küszködős produkciót tett ki a pályára nélküle a 2021/22-es idény első hónapjaiban. A legutóbbi bajnokiján már játékban is egyértelmű előrelépést mutatott a katalán csapat, majd a Bajnokok Ligájában is végre meccset nyert, a Dinamo Kijev ellen. A csapat új tinisztárra lelt személyében, és számíthat már a sérülésből felépült Sergio Agüeróra és Ansu Fatira is.

Ronald Koeman először nyerne Carlo Ancelotti ellen. Fotó: AFP/Patricia de Melo Moreira

– Ansu Fati és Memphis Depay azonnal nagyszerű összhangot mutatnak egymással – emelte ki Ronald Koeman, akin az elmúlt napokban valamelyest csökkent a nyomás, bár lehet, hogy csak a klub rossz anyagi helyzete mentette meg a pozícióját. Vasárnap egy kellemetlen statisztikai adatot elkerülne a holland szakember, aki eddig mind a két klasszikusát elveszítette a Barcelona kispadján. Három egymás utáni, Real Madrid elleni mérkőzést legutóbb Patrick O’Connell veszített el a gránátvörös-kékek vezetőedzőjeként, még a második világháború előtt.

Koeman Carlo Ancelotti ellen sem nyert még, igaz, régen nézhettek egymással farkasszemet, 2003-ban, akkor viszont négyszer is. Ancelotti Milanja három győzelemmel és egy döntetlennel hozta le a Koeman vezette Ajax elleni négy Bajnokok Ligája-meccset. Tizennyolc évvel később a világ egyik legnagyobb rangadóján dolgozhatják ki egymás ellen a taktikát.

Ancelotti idén egyszer, az Espanyol ellen már elbukott a Reallal Barcelonában. Fotó: EPA/Enric Fontcuberta

A Barcelonához hasonlóan az olasz mester csapata is ukrán ellenféllel hangolt az El Clásicóra, és alaposan kitömte a Sahtar Donecket.

– Ez volt eddig a legjobb meccsünk az idényben – jelentette ki az ötgólos sikerről Ancelotti, aki egy Madridban nem feltétlenül népszerű alapvetésre is felhívta a figyelmet. – A lényeg a jó védekezés. A gólszerzéssel nincs problémánk, hátul inkább akad. Ukrajnában viszont a nagy győzelem mellett a kapott gól nélküli meccs is összejött.

A két csapat formájának ívéből ítélve nagyszerű összecsapás sülhet ki az idei első El Clásicóból. A hagyományok és a presztízs mellett is adott a tét: ha a Barcelona nyer, megelőzi a tabellán a Realt.

(A borítóképen aki gólt lőtt a legutóbbi klasszikuson, Frenkie de Jonggal csatázik. Fotó: AFP/Javier Soriano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.