időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Véget ért Fucsovics sikertörténete Antwerpenben

Magyar Nemzet
2021.10.22. 16:41 2021.10.22. 18:08
Véget ért Fucsovics sikertörténete Antwerpenben

Fucsovics Márton nem tudta folytatni a győzelmi sorozatát az antwerpeni kemény pályás férfi tenisztornán. Két győzelem után a negyeddöntőben kikapott a dél-afrikai Lloyd Harris ellen.

Egy könnyed, kétszettes győzelem és a Roberto Bautista Agut elleni bravúr után a dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszott az antwerpeni tenisztorna negyeddöntőjében. A két játékos a belgiumi torna előtt kétszer találkozott egymással, Fucsovics márciusban két játszmában legyőzte a dél-afrikai riválisát, majd Harris nyert három játszmában.

Fotó: Grant Halverson

Az antwerpeni meccsük előtt reményre adott okot Fucsovics bravúros sikere Bautista-Agut ellen. A 29 éves játékos nem tudta átmenteni a formáját a Harris elleni mérkőzésre: az első szettben főleg a második adogatásaival gyűlt meg a baja, csak a pontok negyedét tudta megnyerni a saját szervája után, és fogadóként sem tündökölt. Az első szettben hat ászt ütő Harris kétszer is el tudta venni a szerváját, és könnyedén nyerte meg a nyitó játszmát 6:2-re.

A folytatásban jelentősen feljavult a magyar teniszező szervajátéka, 3:3-ig nem is volt különösebb problémája az adogatásokkal. Ekkor azonban Harris brékelte a magyar játékost, kisvártatva a meccs megnyeréséért adogatott. Fucsovics 0-30-cal indított, úgy tűnt, visszakapaszkodik brékhátrányból, amikor elővarázsolt a dél-afrikai egy zseniális szervát. Majd második szervát fogadhatott a magyar, de könnyű labdát hibázott. Végül egy zseniális fonák nyeséssel jutott el bréklabdáig, a következő pontot pedig okos röptével nyerte meg. Ezzel kiegyenlített.

A saját szervájával újra meggyűlt a baja: kettős hibát is ütött, Harrisnek két bréklabdája volt, és a másodikat ki tudta használni, így újra adogathatott a továbbjutásért, a mérkőzés megnyeréséért.

A dél-afrikai játékos 1 óra 23 percnyi játék után jutott el meccslabdához, és rögtön kihasználta az első lehetőségét. Harris az elődöntőben az olasz Sinner ellen játszhat majd.

Antwerpen, ATP-torna, negyeddöntő: Lloyd Harris (7.)–Fucsovics Márton 6:2, 7:5.