A Puskás Akadémia az Újpest legyőzésével a tabella élére lépett

A labdarúgó NB I 12. fordulójának az utolsó szombati mérkőzésén a Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte az Újpestet, és ezzel a tabella élére lépett.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 21:27
Puskás Akadémia Újpest
20211106 Felcsút Puskás Akadémia Újpest labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia kispadján többek számára is különleges lehetett a 12. forduló utolsó szombati mérkőzése: Balajcza Szabolcs kapusedző több mint 300 tétmeccsen szerepelt a lila-fehéreknél, de Polonkai Attila erőnléti edző, Vanczák Vilmos asszisztensedző és Pető Zoltán technikai vezető is futballozott Újpesten a 2000-es évek elején.

Az első félidőben azt láthatták, hogy utódaik hiába érkeztek a tabella utolsó helyén tanyázva, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, igaz, nem is domináltak. Sok hibát követett el mindkét csapat, a mérkőzés képe kiegyenlített volt, ugyanakkor igaz: a vendégek elsősorban Banai kapusnak köszönhették, hogy megúszták gól nélkül, ő kétszer is nagy bravúrral védett ziccert.

 

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

 

A szünet után nem sokkal azonban ő sem tudott segíteni: Plsek adta be a labdát jobbról, Kozák túlugrotta Kutrumbiszt, de a kapu helyett az ötös jobb csücskénél érkező társakat kereste, Baluta érkezett lendületből, és éles szögből, öt méterről a hosszúba lőtt – 1-0.

Ezt követően rákapcsolt az Újpest, szemlátomást nagyon szeretett volna egyenlíteni. Ehhez a 62. percben került igazán közel, amikor Tallo tíz méterről célozta meg a hazai kapu jobb oldalát, Markek azonban hatalmas bravúrral vetődve bele tudott érni a labdába, amely így a kapufát találta el. Nem volt könnyű dolguk a vendégeknek, mert a Puskás Akadémia visszahúzódott, nem adott neki területet, ráadásul az ötlettelenségükkel meg is nehezítették a saját életüket. Alacsony színvonalon zajlott a találkozó, olykor meghökkentően gyenge megoldásokkal, és a 89. percben eldőlt a három pont sorsa: Balutát buktatták a tizenhatoson belül, Kozák pedig magabiztosan lőtt laposan a kapu közepébe a büntetőből – 2-0. A hosszabbításban Szolnoki megrúgta Beridzét a vendégek büntetőterületén belül, Berka hosszasan tanulmányozva az eset felvételét ítélte meg a tizenegyest, amelyből Beridze szépített a bal alsó sarokba lőve – 2-1. 

Az Újpest így négy pont hátránnyal maradt az utolsó helyen, a Puskás Akadémia viszont fellépett ugyan a dobogó tetejére, de a vasárnapi Kisvárda–Ferencváros rangadón dől el, hogy a forduló lezártával is ott marad-e.

 

 

NB I, 12. forduló

 

Péntek

MTK–Gyirmót 0-3 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1545 néző, jv.: Pillók. Gólszerző: Szegi (41.), Simon A. (58.), Csonka (74.)

Szombat

Mezőkövesd–Paks 2-1 (1-0), Mezőkövesd, 1245 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Drazsics (18.), Jurina (73.), illetve Sajbán (44.)

Debrecen–Bp. Honvéd 5-3 (1-3), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3170 néző, jv.: Karakó: Gólszerző: Dzsudzsák (11-esből 35.), Ugrai (55.), Dzsudzsák (58.), Deslandes (67.), Németh (69.), illetve Lukics (11-esből 24.), Bőle (28., 45.)

Puskás Akadémia–Újpest 2-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1034 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Baluta (49.), Kozák (11-esből 89.)

Vasárnap

Kisvárda–Ferencváros 15.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–Zalaegerszeg 17.30 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.