Danyi Gábor drasztikus rendrakásra szánta rá magát Siófokon

Siófok–FTC 31-33. Kisebb meglepetés a női kézilabda NB I-ből; mármint az, hogy a címvédő Fradi csak két góllal nyert a válsággal küzdő Balaton-partiak ellen. Érdekesebb, ami mögötte van. Izzanak az indulatok Siófokon, Danyi Gábor állítólag a felmondását is kilátásba helyezte. Végül nem erre a drasztikus döntésre került sor, hanem egy másikra: az edző a norvég Malin Holta kivételével kihagyta a légiósokat a zöld-fehérek ellen. A lépésnek várhatóan lesz folytatása.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 17:59
Fotó: Somogyi Hírlap/Németh András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pocsékul kezdte az idényt a játékoskerete alapján a Győr, FTC duót követő csapatok közül az egyik legerősebbnek tartott Siófok. A Fradi ellen már a hatodik vereségét szenvedte el, s csak kétszer győzött. A zöld-fehérek elleni csupán kétgólos vereség persze szinte már siker ebben a helyzetben, egy hete a Balaton-parti csapat a Mosonmagyaróvártól viszont 19 góllal, 48-29-re kapott ki, ami kiverte a biztosítékot a klubnál.

Úgy tudjuk, Danyi Gábor kilátásba helyezte a lemondását a súlyos kudarc után. Végül másik drasztikus döntésre került sor, a korábbi győri tréner az FTC ellen a norvég Malin Holta kivételével kihagyta a csapatból valamennyi légiósát.

A szlovák Simona Szarková eleve nem játszhatott, mert a héten megműtötték a térdét, állítólag a Siófokon immár az ötödik idényét taposó dán Simone Böhme is kisebb sérüléssel bajlódik, de a horvát Katarina Ježić, a szerb Anđela Janjušević és a szlovén kapus Maja Vojnović kihagyásának végképp csak pedagógiai okai lehetnek. Ne feledjük, hogy a csapat valamennyi légiósa saját hazája korábbi vagy jelenlegi válogatott kézilabdázója, Ježić egyenesen nemzetközi szintű klasszis a posztján beállósként.

Danyi helyettük fiatal tehetségeknek – Kocsis Szilvia, Kolumbán Kíra és Bojtok Anna – kínált lehetőséget, s a csapat összességében megállta a helyét. Hétgólos hátrányban sem roppant össze, s a hajrában feljött két gólra. Nem véletlen, hogy a találkozó után a hazai játékosok – leszámítva persze a lelátón gubbasztó kimaradókat – mosolyogva ünnepelték a vereséget. Különösen a nemrégiben igazolt, korábbi fradista Klivinyi Kinga remekelt, mind az öt lövéséből gól született.

– Ha csupán a kézilabdát nézzük, nincs is értelme kiállni a Fradi ellen. Megmutattuk, hogy van vér a pucánkban, büszke vagyok a lányokra – nyilatkozta Danyi Gábor a találkozó után az M4 Sportnak, a légiósok kihagyásának okáról azonban nem beszélt.

Később a sajtótájékoztatón így fogalmazott:

Most nem szeretnék belemenni, miért volt ez a keret. Aki ma a pályán volt, az megmutatta, csak az számít, hogyan áll a kézilabdához, a játékhelyzethez.

– Amit a védekezésben bemutattunk, az nagyon jó volt, ilyen biztosak ebben az idényben még nem voltunk. Büszke vagyok a lányokra, akik ma pályán voltak, megmutatták, hogy tényleg milyen egy csapat – tette hozzá.

Tehát a csapategység… Danyi Gábor egyelőre ennyit árult el. Persze a szavaknál beszédesebbek a tettek. A Siófok egy hét múlva Érden szerepel, majd kiderül, hogy a légiósok mellőzése csupán egyszeri alkalomra szóló büntetés-e, vagy új korszak kezdődik a csapat életében.

Elek Gábor: Csalódott vagyok

Elek Gábor, az FTC edzője a győzelem, a megőrzött százszázalékos mérleg ellenére csalódottan értékelt.

– Azon is kellett gondolkodnom a meccs előtt, hogy egy-két embert levegőhöz juttassak, a két szélsőre gondolok elsősorban, de nagyon csalódott vagyok a mérkőzés miatt, szégyellem magam, és remélem, vannak így ezzel néhányan az öltözőben is… Főként azok miatt, akik ilyen sokan eljöttek a meccsre, és nem hiszem, hogy jó szájízzel mennek haza. A Siófok mentálisan erőt mutatott, szerettem volna, ha mi is erőt mutatunk, de az az érzésem, hogy mi ezt a győzelmet patikamérlegen kiszámoltuk, és ez lett belőle. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy a kritika, amit a csapatommal kapcsolatban megfogalmazok, semmit sem csorbít a Siófok teljesítményén, nagyon jól oldották meg a mai feladatot, sok sikert kívánok neki a továbbiakban – mondta az edző.

Borítókép: Klivinyi Kinga öt gólt dobott (Fotó: Somogyi Hírlap/Németh András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.