Eddig eltitkolt pillanat: Ronaldo megsiratta a csapata kiesését

Mindent vagy semmit: Juventus címmel az Amazon dokumentumfilm-sorozatot készített az olasz ladarúgócsapat 2020–2021-es idényéről, kiemelt figyelmet szentelve a Portóval szembeni kiesésnek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Azt is megörökítették, ahogy Cristiano Ronaldo a szünetben előbb kifakad a csapat gyenge teljesítménye miatt, majd a meccs után elsírja magát.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 15:30
Champions League Quarter Final Second Leg - Juventus v Ajax Amsterdam
Legutóbb kilenc éve rendeztek BL-elődöntőt Ronaldo nélkül Fotó: REUTERS/Massimo Pinca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus a Bajnokok Ligája 2020–21-es idényében, a nyolcaddöntőben 2-1-re kikapott Portóban. A torinói visszavágón is a Porto szerzett vezetést Oliveira révén 11-esből, így a Juvénak két gólt kellett rúgnia a második félidőben, hogy egyáltalán a hosszabbítást kicsikarja. A szünetben az öltözőbe érve Ronaldo alaposan kifakadt a csapatot bírálva.

Keményebben kell dolgoznunk. Mi a… Nem játszunk jól! Ez nulla! Ez nulla!” – vágott bele az öltözőbe beérve.

Ekkor Juan Cuadrado odalépett hozzá és próbálta csitítani őt: „Nyugodj meg!”

CR azonban hajthatatlan volt: „Mi mindig szarul játszunk!”

Erre Cuadrado is elvesztette a türelmét: „Neked kéne példát mutatnod mindenkinek.”

„Én is benne vagyok” – ismerte Ronaldo. – „El kell mondanunk egymásnak az igazat, hogy szarul játszunk! Ez egy Bajnokok Ligája-meccs! Meg kell mutatnunk a karakterünket!”

Ezt követően Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője megpróbálta lecsillapítani a kedélyeket, mielőtt folytatódott volna a mérkőzés.

„Elég, gyerünk! Elég, Cri, elég, Juan!”

Pirlo utána a többiekhez is szólt.

„Türelmesnek és nyugodtnak kell lennünk.”

Hogy e jelenetnek köszönhetően-e, mindenesetre a folytatásban a Juventus Chiesa két góljával kiharcolta a hosszabbítást. Ám a ráadásban ismét a Porto került előnybe, s ezután már két gól kellett volna az olaszoknak, de csak egyet szereztek Rabiot révén. 

3-2-re ugyan megnyerte a meccset, de összesítésben 4-4-gyel, idegenben lőtt több góllal a Porto jutott tovább. Ronaldo, aki nem remekelt a találkozón, összeroskadt, sírva fakadt az öltözőben a találkozó után.

Bár a jelenet őszinteségét illetően lehetnek kétségeink. Mintha CR7 tudta volna, hogy megörökítik a drámáját…

Magyarországon elsőként a Nemzeti Sport közölte a sztorit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.