időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Első érintésből gól – így menekült meg az olasz csapat a BL-ben

Magyar Nemzet
2021.11.24. 10:15 2021.11.24. 10:24
Első érintésből gól – így menekült meg az olasz csapat a BL-ben

Fordulatos meccsen játszott 3-3-as döntetlent az Atalanta a Young Boys vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjában. Luis Muriel a becserélése után egyből gólt szerzett, így az olasz csapatnak jó esélye van a továbbjutásra.

Kétszer is vezetést szerzett az Atalanta Bernben, a 84. percben azonban már vereségre és kiesésre állt a Young Boys harmadik találata után.

Gian Piero Gasperini, az olasz csapat mestere nem esett kétségbe, a 87. percben pályára küldte a titkos fegyvert, Luis Muriel, aki egy perc múlva megszerezte az egyenlítést!

Szabadrúgáshoz jutott az Atalanta, Muriel lövésénél kissé ijedősen szétrebbent a csupán három tagú sorfal, így a labda utat talál a jobb alsó sarokba.

Ezzel a góllal Muriel nem csak megmentette a meccset, hanem remek esélyhez juttatta a csapatát az utolsó fordulóra. A Manchester United nyert a Villarreal vendégeként, ezzel garantáltan továbbjutott, a második helyért az Atalanta és a spanyol együttes játszik majd ki-ki mérkőzést. A hazai pálya az olaszok mellett szól.

– A mérkőzés bizonyos szakasziban kicsúszott a kezünkből az irányítás, a végeredmény azonban bizakodásra ad okot. Jó esélyünk van arra, hogy az utolsó fordulóban kiharcoljuk a továbbjutást – összegzett Gasperini.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

F csoport:

Villarreal–Manchester United 0-2 (C. Ronaldo 78., Sancho 90.)

Young Boys–Atalanta 3-3 (Siebatcheu 39., Sierro 80., Hefti 84., ill. D. Zapata 10., Palomino 51., Muriel 88.)

A csoport állása: 1. Manchester United 10 pont, 2. Villarreal 7, 3. Atalanta 6, 4. Young Boys 4.

A 6. forduló párosítása:

Atalanta–Villarreal

Manchester United–Young Boys