Ezért kár volt a magyarok ellen pihentetni Robert Lewandowskit

A Bayern München nyolcvan százalékban birtokolta a labdát az Augsburg otthonában a Bundesliga 12. fordulójában, mégis 2-1-es vereséget szenvedett péntek este. Robert Lewandowski gólt lőtt, de a vereség aligha javítja a pozícióit Lengyelországban.

Magyar Nemzet
2021. 11. 20. 8:41
FC Bayern Munich vs Benfica Lisbon
Lewandowski megvédte a címét Fotó: EPA/PHILIPP GUELLAND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, hétfőn Lewandowski a saját kérésére hagyta ki a magyar válogatott elleni vb-selejtezőt, amelyen csapata végül 2-1-es győzelmet aratott Varsóban, s ezzel a lengyelek nehéz helyzetbe kerültek. Ugyan a vereség azt nem befolyásolta, hogy a csoport második helyén végezve jogosultak a pótselejtezőre, ám azon emiatt nem lesznek kiemeltek, így sokkal nehezebb ellenfelek várnak rájuk.

A klubja érdekeit a válogatott elé helyező Lewandowskira népharag zúdult a döntése miatt, akármekkora sztár is, ezért a válogatott csapatkapitányának közleményben kellett magyarázkodnia, hogy sosem hagyná cserben a nemzeti csapatot.

Nos, pénteken kiderült, végképp nem sok értelme volt Lewandowski pihenőjének, ugyanis a Bayern 2-1-re kikapott a kiesés elől menekülő, 15. helyezett Augsburgtól. A 35. percben már kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, amelyet a 38. percben a lengyel csatár gólja lefelezett, ám a Bayern képtelen volt újabb gólt szerezni a mérkőzésen, így az idénybeli második bajnoki vereségét könyvelte el.

A Bayernnek érthetően fontos volt Lewandowski játéka és lehetőleg frissessége, mivel Kingsley Coman, Joshua Kimmich és Niklas Süle sem tarthatott a csapattal, előbb izomsérülés, utóbbi kettő karanténkötelezettség miatt. Mindenesetre az Augsburg elleni vereség vélhetően nem okozott annyi kárt a Bayernnek, amely ennek ellenére is biztosan marad az első helyen a bajnokságban, mint a lengyel válogatottnak a magyarok elleni fiaskó, ami a vb-részvételbe kerülhet.

– Nem játszottunk jól, nem mutattuk meg, mire vagyunk képesek – értékelt Lewandowski a Bayern honlapján. – Nem működtek a dolgok, a két kapott gól túl sok. Időnként magasabb sebességen kellett volna játszanunk. Előre kell néznünk, és megmutatni az embereknek, milyen az, amikor futballozunk.

Manuel Neuer, a csapat kapusa sem volt túl boldog: – Ez az eredmény óriási csalódás. Az ilyen csapatok ellen muszáj lenne nyernünk, hiszen magasabb minőséget képviselünk. Több bátorságot kellene mutatnunk sok területen.

Borítókép: (Fotó: EPA/Philipp Guelland)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.