Fejbe dobták a játékost, újabb francia bajnoki szakadt félbe + videó

Újabb botrány rázta meg a francia labdarúgást, miután vasárnap szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt az Olympique Lyon–Olympique Marseille bajnoki mérkőzés.

Forrás: MTI2021. 11. 22. 10:05
Olympique Marseille vs SS Lazio
epa09565074 Dimitri PAYET of Olympique Marseille celebrates scoring during the UEFA Europa League Group E soccer match between Olympique Marseille and SS Lazio at the Velodrome Stadium in Marseille, southern France, 04 November 2021. EPA/ALEXANDRE DIMOU Fotó: ALEXANDRE DIMOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó 4. percében a bíró, Ruddy Buquet rövid időre megállította a játékot, mert egy vendégszöglet előtt a lyoni huligánok különféle tárgyakat dobáltak be a pályára. A sarokrúgáshoz aztán a 38-szoros válogatott Dimitri Payet állt oda, csakhogy egy berepülő teli vizespalack eltalálta őt a füle mögött. A játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat, majd két órával később lefújta a meccset.

Jean-Michel Aulas, a hazaiak klubelnöke elnézést kért a Marseille-től és Payet-től, továbbá elfogadhatatlannak nevezte az incidenst. Hozzátette, hogy a tettest már átadták a hatóságoknak.

A 34 éves Payet augusztusban már áldozatul esett palackdobálásnak: Nizzában a hátán találták el, mire ő dühösen visszahajította azt a lelátóra. Válaszul a hazai szurkolók benyomultak a pályára, és összeverekedtek a játékosokkal, valamint a stábtagokkal. A találkozót semleges helyszínen újrajátszották, a Nice-nek pedig egy mérkőzést zárt kapuk mögött kellett megvívnia.

Szeptemberben a Lens és a címvédő Lille összecsapása is félbeszakadt rendbontás miatt.

Borítókép: Dimitri Payet (Fotó: EPA/Alexandre Dimou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.