Fucsovics megsérült, elbuktuk az első egyest a horvátok ellen

Az eredetileg a párosok közé nevezett Marozsán Fábián kikapott Nino Serdarusictól, így a horvátok 1-0-ra vezetnek a magyar férfi-teniszválogatott ellen a Davis-kupa-döntő torinói csoportküzdelmeiben.

Magyar Nemzet
2021. 11. 28. 12:07
MAROZSÁN Fábián
Budapest, 2020. május 24. Marozsán Fábián játszik Fucsovics Márton ellen a tenisz Budapest Kupa döntõjében a Nemzeti Edzésközpontban 2020. május 24-én. Marozsán Fábián és Jani Réka legyõzte Fucsovics Mártont és Stollár Fannyt a döntõben. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi első meccsen egy győztes és egy vesztes csapat szállt szembe, a 2005-ben és 2018-ban DK-bajnok horvátok ugyanis csütörtökön 3-0-ra verték az ausztrálokat, akiktől a magyarok szombaton óriási csatában 2-1-re kikaptak.

Köves Gábor kapitány elsőként az eddig csak párosban szóhoz jutott Marozsán Fábiánt küldte pályára, aki Nino Serdarusiccsal szállt szembe. A világranglistán 359. magyar – aki nemrég elődöntős volt a bergamói challengertornán –, valamint 242. helyen álló ellenfele is stabil adogatójátékokkal kezdett, az első bréklabda a 24 éves ellenfél előtt adódott. Ő élt is a lehetőséggel, majd nem sokkal később kiszerválta a 35 perces játszmát.

A folytatásban a nézőtérről egy rezesbanda által is támogatott Serdarusic rontott kevesebbet, és a tavalyi magyar bajnok 3:3-nál – némi balszerencsével – elvesztette az adogatását. Az ellenfél 5:3 után már nem ingott meg, és 1 óra 11 perc elteltével a hetedik ászával lezárta a mérkőzést. A horvátok ezzel a megnyert találkozóval már biztosan csoportelsők, azaz bejutottak a negyeddöntőbe, amelyben hétfőn az E csoportban győztes olaszokkal szállnak szembe.

A magyar–horvát párharc második meccsén a szombaton megsérült Fucsovics Mártont (40.) helyettesítő Piros Zsombor (282.) csap össze a 2014-ben US Open-bajnok Marin Ciliccsel (30.) a Pala Alpitourban. A Davis-kupa negyeddöntőjébe a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.      

   

Davis-kupa, D csoport, 2. forduló:

Horvátország–Magyarország 1-0, Nino Serdarusic–Marozsán Fábián 6:4, 6:4

Borítókép: Marozsán Fábián két szettben kapott ki a horvát ellenfelétől (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.