időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Gulácsi helyetteséről áradoznak Lipcsében

Munkatársunktól
2021.11.25. 09:35 2021.11.26. 14:52
Gulácsi helyetteséről áradoznak Lipcsében

Életben tartotta az esélyét a tavaszi folytatásra az RB Leipzig labdarúgócsapata. A három magyar játékosa, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik nélkül kiálló német csapat idegenben ütötte ki 3-0-ra a belga Brugge együttesét, egy fordulóval a zárás előtt a harmadik helyen áll a csoportkör zárása előtt.

A német csapat erősen foghíjas kerettel állt ki, részben mert a magyar légiósok közül a válogatott kapus mellett a sérült Szoboszlai Dominik és a meccs előtt megfázásos tünetek miatt hazautazó Willi Orbán sem állt rendelkezésre.

– Fantasztikus mentalitással játszottunk, ez a határozottság nagyon meggyőző volt – jelentette ki a szintén koronavírusos Jesse Marsch vezetőedzőt pótló Beierlorzer. – Idénybeli első BL-győzelmünkkel a saját kezünkben van a sorsunk, hogy Európában teleljünk át – utalt arra, hogy ha az utolsó körben legalább annyi pontot szereznek a Manchester City ellen, mint a belgák a Paris Saint-Germain vendégeként, akkor az Európa-ligában folytathatják szereplésüket.

A másodedző ezután rátért a Gulácsit helyettesítő Josep Martinez teljesítményére. – Nagy karrier előtt áll, mivel a kiélezett helyzetekben is hibátlanul védett – mondta Beierlorzer, hozzátéve, vasárnap a Bayer Leverkusen elleni bajnokin is a 23 éves spanyol áll majd a kapuban, annál is inkább, mivel Gulácsi akkor még karanténban lesz.

A múlt szombaton, a Hoffenheim ellen kisebb sérülést összeszedő Szoboszlai ugyanakkor várhatóan már hadra fogható lesz a Bundesliga-forduló zárómeccsén.

A szerdai játéknap eredményeit és a csoportállásokat ITT közöltük.

Borítókép: Josep Martinez (balra) és Konrad Laimer (Fotó: Twitter.com/RBLeipzig_EN)