Magyar vezetőedzővel folytatja az idényt az MTK

Márton Gábor lett az MTK új vezetőedzője. A szakember legutóbb a Mol Fehérvárnál dolgozott, de a Pécs és a Zalaegerszeg csapatát is irányította már az élvonalban.

Magyar Nemzet
2021. 11. 12. 16:55
Székesfehérvár 20201031 Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 bajnoki mérkőzés MOL Fehérvár FC FTC Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Márton Gábor kispad Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zaklatott hónapok végére igyekszik pontot tenni az MTK. A fővárosi csapat az előző idény végén némi meglepetésre elköszönt Michael Boristól, és helyette egyik segítőjét, Giovanni Constantinót nevezte ki vezetőedzőnek, még a nyári Európa-bajnokság előtt.

A váltás senkinek sem jött be. Constantino súlyos konfliktusba keveredett miatta Rossival, majd mindössze nyolc forduló után az MTK-nál is megköszönték a munkáját. Az elmúlt négy mérkőzésen ideiglenesen Teodoru Vaszilisz irányította a csapatot, amely ez alatt két pontot kapart össze, és immár kieső helyen áll a tabellán.

A vezetőedzői posztra Boris neve is felmerült a sajtóban, aki november elején távozott új állomáshelyéről, a dán SönderjyskE kispadjáról, de nem a német szakember lett a befutó, hanem Márton Gábor.

A labdarúgóként huszonegyszeres magyar válogatott Márton az elmúlt idények során több klubbal is sikeres menekülést hajtott végre: 2019 tavaszán a Siófokot az NB II-ben, egy évvel később a ZTE-t az élvonalban tartotta. A tavaly idényben a Mol Fehérvárt irányította, amelyet kis híján El-csoportkörbe vezetett, ám a gyenge bajnoki szereplés miatt tavasszal távoznia kellett a Viditől.

Márton Gábor korábban az említett klubok mellett nevelőegyesülete, a Pécs csapatánál is dolgozott edzőként az élvonalban, viszont most először ülhet le fővárosi egyesület kispadjára.

Borítókép: Márton Gábor, még a Mol Fehérvár trénereként (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.