Megvan a magyar összetett világkupa-győzelem!

Liu Shaolin Sándor két negyedik hellyel zárta a szombatot a hollandiai Dordrechtben, 500 méteren azonban így is megnyerte a világkupa-pontversenyt.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 16:47
LIU Shaolin Sndor; KIKUCSI, Teppei
Dordrechtben, 2021. november 25. Liu Shaolin Sndor (b) s a japn Kikucsi Teppei a dordrechti rvidplys gyorskorcsolya-vilgkupa frfi 500 mteres versenynek selejtezjben 2021. november 25-n. MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink Fotó: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pekingi és a debreceni vk-győzelem után a triplázás nem jött össze Liu Shaolin Sándornak 500 méteren: a rövid pályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat utolsó, dordrechti állomásán a magyar versenyző a döntőben elesett, azonban az így megszerzett negyedik helye is elég volt ahhoz, hogy megnyerje a távon a pontversenyt. A második helyre jött föl mögé a kínai Vu Ta-csing, aki kiváló idővel nyerte a hollandiai finálét, Liu Shaolin Sándor mellett ő lehet a pekingi olimpia másik nagy esélyese ezen a távon. Liu Shaoang a B döntőt megnyerve Dordrechtben ötödik, összetettben negyedik helyen zárt, és a pontversenyben a harmadik magyar, Krueger John-Henry is a legjobb tíz között, a kilencedik pozícióban végzett.

1500 méteren is Liu Shaolin Sándor jutott döntőbe a magyarok közül, ezen a távon negyedikként ért célba, a vk-rangsort pedig a hetedik helyen zárta. Liu Shaoang ezen a távon is megnyerte a B döntőt, így a kilencedik helyen zárt Hollandiában. Mind Dordrechtben, mind összetettben a kínai Ren Ce-vej nyert.

A nők között 500 méteren a legjobb magyar, számára a negyeddöntő jelentette a végállomást. 1500 méteren Jászapáti a B döntőbe jutott, ahol a negyedik, így összesítésben a tizenegyedik helyen zárt. Sziliczei-Német Rebeka ugyanezen a távon tizenkilencedik lett, a két elődöntős hellyel pedig biztossá vált, hogy ezen a távon is két kvótánk lesz a pekingi olimpián. Mivel azonban egyik versenyszámban sem lesz meg a maximális három hely és a váltó is lemaradt az ötkarikás részvételről, valószínű, hogy csak két női versenyzőnk utazhat majd Pekingbe. A Nemzetközi Korcsolya Unió (ISU) december 13-án véglegesíti az egyes országoknak jutó olimpiai kvóták számát, a versenyzők kijelölése ezen kereteken belül már a nemzeti szövetségek joga.

A nők között a leghosszabb távon a hollandiai viadalt és ezzel a vk-pontversenyt is a dél-koreai Li Jubin nyerte, míg 500 méteren a szám kanadai világcsúcstartója, Kim Boutin ünnepelhetett Dordrechtben, az összetett élén viszont az olasz Arianna Fontana zárt.

A férfi váltó megnyerte elődöntőjét, így valamennyi vk-állomáson döntőbe jutott. Ezúttal Krueger és a mellett Tiborcz Dániel korcsolyázott az egységben.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor két döntőt is futhatott szombaton (Fotó: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.