„Nem számítottam arra, hogy we love you, Feri lesz”

A Honvéd 3-0-ra legyőzte az MTK-t a labdarúgó NB I 13. fordulójának zárómérkőzésén. Horváth Ferenc tehát – átmenetileg – megmenekült, de a meccs alapján nagyon nehéz lesz visszaszereznie a szurkolók támogatását, akik az első félidőben végig őt pocskondiázták.

Magyar Nemzet
2021. 11. 21. 23:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapat feszülten készült a találkozóra. A Honvéd vezetői a Debrecen elleni vereség után lényegében deklarálták, hogy ha a csapat nem győzi le az MTK-t, akkor nem érik be a játékosok megbüntetésével, Horváth Ferenc vezetőedző is elvesztheti az állását. A kék-fehéreknél az egy hete kinevezett Márton Gábor pedig ezen a találkozón debütált – volna. Pozitív lett a koronavírustesztje, ezért nem lehetett ott a meccsen.

Az első félidő másról sem szólt, mint hogy a Honvéd szurkolói szinte szüntelenül szidták az övéiket, a közismert rigmust skandálva mondtak véleményt a csapat teljesítményéről, s szintén többször hallott módon szólították fel távozásra Horváth Ferencet.

Az egyébként szinte eseménytelenül csordogáló mérkőzés menetét az első félidő hosszabbításban lejátszódott jelenet gyökeresen megváltoztatta. Haraszti Zsolt szereptévesztésbe esett, s nyakon ragadta Baráth Botondot. (Kettejük meccse ketrecben tíz másodpercig sem tartana...) Pintér játékvezető kiállította a magáról megfeledkezett csatárt. (Az eset az M4 Sport videóján tekinthető meg.)

A második félidőben a Honvéd aztán emberelőnyben már az MTK fölé kerekedett, s Lukics két góljával, közte Nagy Dominik 11-esével magabiztosan nyert 3-0-ra. A közönség nem ünnepelte a csapatát, de legalább beszüntette a pocskondiázást.

Horváth Ferenc egyszerre gondterhelten és megkönnyebbülten nyilatkozott a mérkőzés után:

– Négy vesztes mérkőzés után nehéz úgy pályára küldeni egy csapatot, hogy támadjon. Ez az első félidőben látszott is. Megpróbáltunk mindent megtenni, de látszott a csapaton, hogy mindenki próbálja levenni magáról a felelősséget, s csak eggyel tolja tovább a labdát, nem éreztem senkiben azt, hogy ezt a mérkőzést el szeretné dönteni. A félidőben azt kértem, hogy úgy futballazzanak, ahogy az edzésen szoktak, azt a a tempót diktálják, mert az biztosan elég lesz a győzelemhez. A második félidő magabiztos játékot hozott, 3-0-s félidő mindig büszkeség, nem tudom, a Honvéd mikor nyert utoljára 3-0-ra az MTK ellen. Helyén kell értékelni ezt a győzelmet, főleg, ahogy mondtam, egy hosszú széria után nyertünk. Remélem ez valaminek a kezdete lesz.

A Honvéd honlapján is látható videóról az már lemaradt, ahogy Horváth Ferenc a szidalmazásra reagált. 

– Készültem erre természetesen, nem számítottam arra, hogy we love you, Feri lesz. Ez a szurkolók kompetenciája. Természetesen el vannak keseredve, hogy a csapat nem úgy szerep,, ahogy szerenék. Megpróbálunk mindent megtenni, hogy visszanyerjük a nézők szimpatiáját. Az, hogy én ezt hogyan viselem, az a történet szempontjából teljesen mindegy, Jó lenne egyet aludni... De azért vagyok odatéve, hogy ezt a stresszt, felelősséget el tudjam viselni.

Márton Gábor még nem is találkozott a csapatával

Az MTK edzőjeként kényszerből ismét beugró Pintér Ádám elmondta, Márton Gábor személyesen még nem is tudott találkozni a csapatával. A találkozót így értékelt:

– A mérkőzést nem kezdtük túl jól, a második félidőt emberhátrányban kellet végigjátszanunk, ami megpecsételte a sorsunkat. Ha egy dolgot kellene kiemelni, akkor 1-0-nál az a ziccer, ami, ha bemegy, teljesen máshogy alakulhatott volna a találkozó.

Haraszti Zsolt fegyelmezetlenségéről azt mondta, a büntetés a vezetőedző kompetenciája. Könnyel lehet, hogy ez lesz Márton Gábor első ténykedése az MTK-nál.

Honvéd–MTK Budapest 3-0 (0-0)

Bozsik Aréna, 2500 néző, v.: Pintér

Gólszerzők: Lukic (47., 91.), Nagy D. (68. - 11-esből)

Kiállítva: Haraszti (45+2.)

Borítóképen: Lukic első gólja (Fotó: Balogh László/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.