Novothny Soma vezette győzelemre a Bochumot a Bundesligában!

A Bundesliga 11. fordulójában a Bochum hazai pályán fogadta a Hoffenheimet. A hazaiaknál csereként állt be Novothny Soma, és az idény korábbi részében minimális lehetőséget kapott magyar csatár élt az eséllyel: az ő góljával szerzett vezetést a szoros meccsen nyerő Bochum.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 17:38
Pre Season Friendly - VfL Bochum v Vitesse
1331346320 Fotó: BSR Agency
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forduló előtt a 14. helyen állt a Bochum, mindössze egy pontra a kiesés szempontjából veszélyes zónától, így hazai pályán mindenképpen szüksége volt a jó eredményre a csapatnak a Hoffenheim ellen. Novothny Soma a szokásoknak megfelelően csak a kispadon kapott helyet a hazaiaknál, hiszen az idény korábbi részében mindössze két meccsen, összesen nyolc percet töltött a pályán a Bundesligában.

– Vannak iszonyú nehéz napok   – nyilatkozta néhány napja Novothny. –  Amikor az ember minden erejét megfeszítve dolgozik, és úgy érzi, jól teljesített a hétköznapokon, aztán a keretbe sem kerül be, nem egyszerű higgadtan tudomásul venni a döntést.

A 27 éves csatár ennek ellenére hangsúlyozta, hogy nem adja fel, edzőjének pedig imponál a hozzáállása. Talán ennek is köszönhetően végre értékelhető mennyiségű játékidőt kapott a német élvonalban, a 64. percben, 0-0-s állásnál cserélték be. Novothny pedig nem tétlenkedett: mindössze két perccel később szép fejes góllal szerzett vezetést  csapatának. Ez volt a harmadik gólja a Bochum mezében, az előző kettőt még az előző idényben, a másodosztályban szerezte.

Ezt követően is veszélyes maradt a volt újpesti csatár, aki a 75. percben tizenegyest harcolt ki a Bochumnak, ám csapattársa, Manuel Riemann kihagyta a büntetőt. A 97. percben végül Milos Pantovics állította be a 2-0-s végeredményt. Győzelmével a Bochum stabilizálta helyzetét a középmezőny végén, Novothny németországi pályafutásában pedig talán új fejezet nyílt.

A Bayern München Leon Goretzka és góljaival hazai pályán 2-1-re legyőzte a Sallai Rolandot sérülése miatt nélkülöző Freiburgot.

Borítókép: Novothny Soma a Bochum mezében (Fotó: BSR Agency)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.