időjárás 5°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo

Papírforma-vereséggel zárult a horvátok elleni párharc

Forrás: MTI
2021.11.28. 17:04 2021.11.28. 17:23
Papírforma-vereséggel zárult a horvátok elleni párharc

Marozsán Fábián és Nagy Péter kikapott a világelső Mate Pavictól és Nikola Mektictől, ezzel a magyar férfi-teniszválogatott 2-1-re alulmaradt a már negyeddöntős horvátokkal szemben a Davis Kupa-döntő torinói csoportküzdelmeiben, így befejezte szereplését.

Köves Gábor kapitány az egyes után kis pihenőhöz jutott Marozsánt és a már sok nagy DK-csatát megért Nagyot küldte pályára a világ jelenlegi legjobb duója ellen, amely idén megnyerte a wimbledoni bajnokságot és a tokiói olimpiát is. A balkezes Pavic és a jobbkezes Mektic ebben az évben kilenc tornán győzött, az elődöntőig jutott az ATP-világbajnokságon, és 61 (!) nyert meccsnél tart.

Az első látásra egyenlőtlennek tűnő találkozó hosszú és látványos labdamenetekkel indult, negyedóra elteltével még mindig csak 1:1 állt az eredményjelzőn. Mindkét páros eredményesen hárította a bréklabdákat, hatalmas röptecsaták zajlottak a hálónál, majd az izgalmas rövidítésben az ellenfél két játszmalabdát elszalasztott, a harmadiknál viszont Mektic egy jó testszervával lezárta az egyórás szettet. 

A folytatás már jóval simábban alakult, a favorit horvátok 2:1-nél és 5:2-nél is brékeltek, így másfél óra alatt „hozták a kötelezőt”. A 2005-ben és 2018-ban DK-bajnok horvátok a hétfői negyeddöntőben az E csoportban győztes olaszokkal szállnak szembe. A magyar válogatott jövőre selejtezőt vív a világcsoportban. A Davis Kupa negyeddöntőjébe a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

Davis Kupa, D csoport, 2. forduló: Horvátország–Magyarország 2-1. Mate Pavic, Nikola Mektic–Marozsán, Nagy Péter 7:6 (8-6), 6:2

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 2 győzelem/0 vereség, 2. Ausztrália 1/1, 3. Magyarország 0/2.

Borítókép: Helytállt a magyar páros, de nem volt esélye a világranglista-vezető duóval szemben (Fotó: Huntennis.hu)