Tokmac a szurkolóknak üzent a góljával

Megszakadt Supka Attila remek sorozata a Mezőkövesddel. Az edző irányításával a hatodik meccsét már elvesztette a borsodi csapat a labdarúgó NB I-ben, igaz, sem Supkának, sem a játékosainak nincs okuk szégyenkezni, a csapat megállta a helyét. A Ferencváros 3-0-ra győzött, s négy pont előnnyel áll a tabella élen a Kisvárda előtt.

Magyar Nemzet
2021. 11. 28. 19:49
Mezőkövesd 20211128 Mezőkövesd Zsóry FC FTC NB1 labdarúgás mérkőzés Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már a Betis ellen is kimaradt trió, Uzuni, Ćivić és Zubkov nem gyógyult fel (hivatalosan a kisebbnek mondott sérülésből), a csütörtökön Sevillában pályára lépett csapatból továbbá kimaradt Botka, Vécsei, S. Mmaee és Lončar, de e hét játékos távollétében sem mondhatjuk tartalékosnak a Fradit, amely a Mezőkövesd ellen a következőképpen állt fel:

Dibusz – Wingo, Blažič, Kovačević, Čabraja – Bešić, Laïdouni – Zachariassen, Marin, Tokmac – R. Mmaee.

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, a pálya egyes pontjain már az első percekben tocsogtak a játékosok, letottyant a labda, de nem volt játékra alkalmatlan a gyep.

Nagyon hamar, már a hetedik percben eldőlt a mérkőzés. Ryan Mmaee a tizenhatoson belül megkerülős csellel túljutott Pilláron, Beširović hátulról próbált szerelni, s úgy tűnt, valóban eltalálta a Ferencváros csatárának bokáját – büntető, amit a sértett értékesített (0-1).

Ezután a Fradinak már nem kellett erőltetni a támadást, úgy futballozhatott, ahogy akart, s remek támadás végén növelte az előnyét. Marin pazar passzával Tokmac lódult meg, beültette a hintába Kocsist, majd okosan lőtte ki a jobb alsót. Ez volt a negyedik gólja a bajnokságban, amit a szurkolóknak üzenve ünnepelt, kezét a füle mögé téve, hogy úgymond nem hallja az éljenzést, a tapsot.

A Mezőkövesd becsületére legyen mondva, nem adta fel, s még az első félidőben szépíthetett volna. Előbb Pillár fejelt szögletből, ajtó-ablak helyzetben mellé, majd Jurina forgatta meg Bazicot, de a lövését Dibusz védte.

A második félidő már sokkal laposabb játékot hozott, a Ferencváros visszavett az iramból, a Mezőkövesd próbálkozott, de hiányzott belőle az átütőerő. A meccs végén Boli állította be a 3-0-s végeredményt, Zachariassen a gólvonal mögül kiperdülő labdát vágta a hálóba, tehát továbbra is várat magára az első gólja az NB I-ben. 

A Fradi 3-0-ra nyert, s mert a Puskás Akadémia csak 1-1-et játszott a ZTE-vel, a címvédő előnye négy pont a tabella élén.

NB I, 14. forduló:

Kisvárda–MTK 5-0 (2-0), Kisvárda, Várkerti Stadion, 1950 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Asani (8., 31.), Leoni (51.), Bumba (59.), Mesanovic (68.). Kiállítva: Palincsár (44.)

Fehérvár–Gyirmót 3-2 (1-1), Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 1206 néző, v.: Farkas. Gólszerzők: Nikolics (10. – 11-esből), Kodro (49., 84. – 11-esből), illetve Varga B. (38., 93. – az elsőt 11-esből). Kiállítva: Musliu (37.)

Honvéd–Újpest 1-2 (1-0), Bozsik Aréna, 4000 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Hidi (34.), illetve Bjelos (80.), Viana (91.). Kiállítva: Batik (49.) 

Debrecen–Paks 1-1 (1-1), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2490 néző, v.: Bognár. Gólszerzők: Ugrai (20.), illetve Ádám (45+1.)

Puskás Akadémia–ZTE 1-1 (0-0), Pancho Aréna, v.: Solymosi. Gólszerzők: Plsek (47.), illetve Zimonyi (90+3.)

Mezőkövesd–Ferencváros 0-3 (0-2), Mezőkövesd, v.: Bogár. Gólszerzők: R. Mmaee (7., 11-esből), Nguen (40.), Boli (87.)

Borítóképen: Tokmac a negyedik gólt rúgta a bajnokságban (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.