időjárás 3°C Antal, Antónia 2022. January 17.
logo

Valóra vált álomról beszél a Bundesliga új magyar gólszerzője

Magyar Nemzet
2021.11.07. 11:44 2021.11.07. 11:55
Valóra vált álomról beszél a Bundesliga új magyar gólszerzője

Novothny Soma főszerepet játszott a Bochum hazai pályán, a Hoffenheim ellen aratott 2-0-s győzelmében szombaton, hiszen ő szerzett vezetést a csapatának. Szupercserének nevezik Németországban a volt újpesti csatárt, aki a 22. magyar gólszerző lett a Bundesligában.

Ugyan Novothny Soma már a Bundesligába való feljutásban is segítette a Bochumot az előző idényben, még a német másodosztályban, ebben a szezonban eddig alig kapott játéklehetőséget. A tegnapi meccs előtt mindössze kétszer küldte pályára őt a bajnokságban Thomas Reis vezetőedző.

A Greuther Fürth elleni Bundesliga-debütálásakor Novothny mindössze időhúzó csere volt, egy percet töltött a pályán, labdához sem ért. Másodjára, a Mönchengladbach ellen valamivel több, de még mindig nagyon kevés idő, mindössze hét perc jutott neki. Így jutottunk el a Hoffenheim elleni meccsig, amelyen viszont közel fél órát, 26 percet tölthetett a pályán Novothny.

Gól nélküli döntetlennél állt be a 64. percben, mindössze két perccel később szép fejes gólt szerzett, amelyet les miatt először nem akartak megadni, ám végül a VAR segítségével megítélték a találatot. Ez volt Novothny első kaput veszélyeztető kísérlete a Bundesligában, s rögtön gól lett belőle.

Novothny gólja 02:38-tól, a kiharcolt 11-ese pedig 05:43-tól látható:

Később egy tizenegyest is kiharcolt, ám azt a csapattársa (a kapus) kihagyta, a második bochumi gól pedig a hosszabbításban született, így tulajdonképpen a magyar csatár hozta tető alá a győzelmet. Nem véletlen, hogy a Bundesliga hivatalos honlapján „szupercserének” nevezik a 27 éves játékost.

– Nem tudom szavakkal leírni, mennyire boldog vagyok – nyilatkozta Novothny klubja honlapján. – Örülök, hogy góllal tudtam segíteni győzelemhez a csapatomat. Valóra vált álom, hogy betaláltam a Bundesligában. Egy csapat vagyunk, egymásért harcolunk. Hihetetlen érzés, amikor húszezer szurkoló áll mögötted.

A Transfermarkt adatai szerint Novothny lett a 22. magyar labdarúgó, aki gólt szerzett a Bundesligában. A legtöbb találatot Szalai Ádám jegyzi, aki 54-nél tart, egygólos Novothny mellett Hrutka János és Kleinheisler László. Ebben az idényben iratkozott fel a listára az RB Leipzigben futballozó Szoboszlai Dominik is, aki már három találatot számlál.

Borítókép: Novothny Soma a gólját ünnepli (Fotó: vfl-bochum.de)