Véget ért a furcsa sorozat, kísértett az olimpia

A 2018-as bajnok Alexander Zverev és a címvédő Danyiil Medvegyev vívja az ATP-világbajnokság idei döntőjét Torinóban.

Magyar Nemzet
2021. 11. 20. 23:53
MEDVEGYEV, Danyiil ; ZVEREV, Alexander
Torino, 2021. november 17. A nmet Alexander Zverev az orosz Danyiil Medvegyev ellen jtszik a torini ATP-vilgbajnoksg frfi egyes piros csoportjban 2021. november 17-n. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül különösen alakult Novak Djokovics és Alexander Zverev idei párharca. Az évzáró világbajnokság előtt négy tornán játszottak egymás ellen, és valamennyi alkalommal az nyerte a meccset, aki elveszítette az első játszmát: az ATP-kupán, az Australian Open negyeddöntőjében és a US Open elődöntőjében a szerb, az olimpiai döntőbe jutásért a német játékos győzött szetthátrányból.

Djokovics az előzmények ellenére aligha úgy tervezte, hogy elveszíti az első játszmát a torinói vb-elődöntőben, miután a csoportkört letudta szettveszteség nélkül. Fogadóként volt játszmalabdája a szerbnek, de végül break nélkül jutottak el 6:6-ig, a tie breaket pedig Zverev nyerte meg.

A második szettben is sokáig fej fej mellett haladtak, 4:4-nél viszont Djokovics elvette Zverev adogatását. Ezt követően neki is meggyűlt a baja a saját szervájával, de az ötödik meccslabdáját már kihasználta, és közelebb került a fordítási sorozat továbbviteléhez.

A harmadik játszmában azonban megingott a világelső, sok ki nem kényszerített hibával elbukta az adogatását. Djokovicsnak volt esélye visszajönni a hátrányból, de breaklabdánál is rontott, így ezúttal elmaradt a fordítás, Zverev az olimpia után újabb elődöntőben győzte le a szerb klasszist, aki vb-címek tekintetében idén sem éri utol a hat trófeát szerzett Roger Federert.

Megszakad viszont a 2016 óta tartó sorozat, idén nem lesz új győztese a vb-nek, hiszen Zverev 2018-ban, ellenfele, Danyiil Medvegyev pedig 2020-ban már megszerezte a címet.

A két játékos idén a csoportkörben már összecsapott, akkor a lehető legkisebb különbséggel Medvegyev javára billent a mérleg nyelve.

ATP-világbajnokság, elődöntő

Zverev (német, 3.)–Djokovics (szerb, 1.) 7:6, 4:6, 6:3

Borítókép: Alexander Zverev (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.