Végül az edző húzta a rövidebbet a játékosokkal szembeni csatában

A klub vezetői nem álltak mellé, ezért Danyi Gábor távozik a siófoki női kézilabdacsapat éléről. A korábbi győri edző nem bírt a légiósokkal. Hétfő este bejelentették, Uros Bregar, a szerb női válogatott szövetségi kapitánya, a Krim Ljubljana, a Vác és a szlovén nemzeti együttes volt trénere váltja Danyi Gábort.

Magyar Nemzet
2021. 11. 08. 17:15
null
Danyi Gábor nem a januári meccsből indul ki Fotó: Csapó Balázs Forrás: Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként beszámoltunk róla, a norvég Malin Holta kivételével Danyi Gábor a Siófok valamennyi légiósát mellőzte az FTC elleni szombati bajnokin, a Balaton-parti csapat így kapott ki csupán két góllal, 33-31-re a címvédőtől.

A konfliktus gyökerei mélyre nyúlnak, a tréner nem találta meg a közös hangot a külföldi játékosokkal, a Siófok erős kerete dacára gyengén szerepel a bajnokságban, az eddigi nyolc meccséből csupán kettőt nyert meg, hatot elvesztett. A mélypontot a másfél héttel ezelőtti, mosonmagyaróvári mérkőzés jelentette, amelyet a Siófok 19 góllal, 48-29-re elvesztett. Úgy tudjuk, a tréner azután kilátásba helyezte a felmondását, amire akkor még nem került sor, s ha már maradt, az edző sajátos döntést hozott, kihagyta a csapatból a Fradi ellen a szerinte alulteljesítő külföldi játékosokat.

Ám ahogy szinte mindig, az edző kontra játékosok konfliktusban mégis az előbbi húzta a rövidebbet, hétfőn bejelentették, hogy Danyi Gábor – a horvát Zdravko Zovkóval együtt – távozik az együttestől.

„Hosszú távú tervekkel érkeztem Siófokra, és hatalmas motivációval vetettem bele magam a munkába. Nagy csalódás, hogy ez a közös együttműködés ilyen hamar véget ért. Az elmúlt hónapok teljesítménye, és különösen a Mosonmagyaróvár elleni mélypont rávilágított arra, hogy ez a projekt ilyen formában nem folytatható tovább. Az elmúlt héten számos egyeztetésen vettem részt, leültünk Jánossal, a klub ügyvezetőjével, és végül úgy álltunk fel az asztaltól, hogy egyetértettünk abban, hogy az útjaink elválnak. A Siófok KC fantasztikus klub, nagyszerű emberekkel, létesítményekkel és lehetőségekkel. Én voltam a vezetőedző, és vállalom a felelősséget. Úgy gondolom, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen megmutattam azt, hogy mit és hogyan szerettem volna. Tisztességgel álltam a munkához és a legjobbamat próbáltam nyújtani. Ez most ennyire volt elég. Köszönöm, hogy itt lehettem, további sok sikert kívánok a klubnak” – idézi Danyi Gábort a Siófok honlapja.

„Danyi Gáborral azért szerződtünk, mert hittünk benne, hogy hosszú távú megoldás lehet a klub vezetőedzői posztjára. Azzal is tisztában voltunk, hogy az elmúlt évekhez képest gazdasági és sportszakmai tekintetben is vissza kell lépnünk, hogy újra építkezni tudjunk. Több szempontból is korlátozottak voltak a lehetőségek, de még ezzel együtt is egyetértettünk abban, hogy a 3–6. hely megszerzése reális lehet. Ehhez képest az eredmények és a pályán mutatott teljesítmény is elmaradt, aminek számos oka van. Szeretném leszögezni, hogy bár Gábor volt a vezetőedző, nem egy személyben ő a felelős a történtekért. Sokkal többet vártam a játékosoktól is. Az ominózus, Mosonmagyaróvártól elszenvedett vereség után több alkalommal is leültünk, hogy megvitassuk a kialakult helyzetet, de a megbeszélések végéhez érve egyetértettünk abban, hogy ez az együttműködés ebben a formában nem folytatható” – Fodor János, a klub ügyvezetője így kommentálta az edző távozását.

A Siófok hosszú évek óta kivételezett helyzetet élvez a magyar kézilabdában, a klub irigyelt feltételek mellett működhet, ez mégsem párosul ennek megfelelő eredményekkel. 

Borítókép: Danyi Gábor gyorsan távozott (Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.