Sevcsenko és Benítez találkozása a régi szerelemmel

Az aranylabdás ukrán csatár és a BL-győztes spanyol edző is különleges meccs elébe néz szerda este.

Magyar Nemzet
2021. 12. 01. 6:24
Genoa CFC v AS Roma - Serie A
SOCCER-ITALY-GEN-ROM/REPORT Fotó: DANILO VIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol és az olasz élvonal hétközi fordulójában Rafael Benítez, illetve Andrij Sevcsenko áll a középpontban. Kezdjük előbbivel: a Premier League-ben liverpooli derbit rendeznek, Benítez pedig a nyár óta irányítja az Evertont. Már a kinevezése nagy port vert fel, tekintettel arra, hogy korábban hat éven át az Anfield Road volt a munkahelye, s a 2005-ös Bajnokok Ligája-diadallal beírta magát a Liverpool FC történetének aranylapjaira.

Ezzel a múlttal a spanyol nem részesült kedves fogadtatásban az Evertonnál. Még a szerződés szignózása előtt a klub drukkereinek egy csoportja üzenetet hagyott a házánál:

Ne írd alá, tudjuk, hol laksz.

Benítezt nem tántorította el a fenyegetés, ő lett a második edző, aki a Liverpoolt és az Evertont is irányította – az első William Edward Barclay volt a XIX. század végén. Benítez az Everton színeiben ma először vesz részt a liverpooli derbin.

A papírforma Jürgen Klopp csapatának a sikerét ígéri, s nemcsak azért, mert a Liverpool a bajnokság harmadik helyén áll, hanem azért is, mert az Everton pocsék formában van: szep­tember óta nem nyert meccset, azóta hét bajnokin mindössze két pontot szerzett. Benítez bízik a derbi sorsfordító erejében:

Megcsappant az önbizalmunk, de remélhetőleg a rangadón újra keményen dolgozunk, jól játszunk és nyerünk.

A Serie A-ban Sevcsenko jár hasonló cipőben: a Genoa edzőjeként először kerül szembe játékoskarrierjének meghatározó klubjával, az AC Milannal. Az ukrán csatár olasz bajnok, BL-győztes és aranylabdás volt a milánói együttes mezében a kétezres évek elején. – Próbálom kordában tartani az érzelmeimet – nyilatkozta Sevcsenko. – Mindig szorítok a Milannak, de nem ezen a meccsen. Mindent megteszek, hogy a Genoa borsot törjön a milánóiak orra alá.

Erre nagy szüksége is lenne Sevcsenko csapatának, amely már tizenegy bajnoki óta nyeretlen, és kieső helyről várja a második helyezett Milan elleni találkozót.

Stefano Pioli együttese sincs bombaformában, hiszen a legutóbbi két fordulóban vereséget szenvedett.

Érdekesebb mai mérkőzések a topligákban. Premier League, 14. forduló: Watford–Chelsea 20.30 (tv: Digi Sport 1), Aston Villa–Manchester City 21.15 (tv: Digi Sport 3), Everton–Liverpool 21.15 (tv: Spíler 1). Serie A, 15. forduló: Internazionale–Spezia 18.30 (tv: Sport 2), Genoa–AC Milan 20.45 (tv: Sport 2). La Liga, 9. forduló: Real Madrid–Athletic Bilbao 21.00 (tv: Spíler 2).

Borítókép: Andrij Sevcsenko (Fotó: Danilo Vigo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.