A Barcelona világbajnoka dühből nyilvánosságra hozta a fizetését

Egy televíziós adásban egy újságíró a klub szerint teljesen hamis állításokat mondott a Barcelona kulcsjátékosainak a fizetéséről. Az egyik érintett sajátos módon válaszolt, ugyanis nyilvánosságra hozta féléves fizetésének banki igazolását.

2022. 01. 08. 15:24
Barcelona's Spanish defender Gerard Pique celebrates his goal during the UEFA Champions League group G football match between Barcelona and Dynamo Kiev at the Camp Nou stadium in Barcelona, on November 4, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona a spanyol bajnokságban azért küzd, hogy szégyenszemre ne maradjon le a Bajnokok Ligáját jelentő helyekről, de most, a Granada elleni, szombat esti fontos mérkőzés előtt a figyelmét egy kisebb botrány is megosztotta. Ki tudja, honnan, nyilvánosságra került egy jelentés, amely szerint több kulcsjátékos igen magas fizetést vesz fel, elsősorban Gerard Pique, Sergio Busquets és Jordi Alba, holott a klub komoly, 1,35 millió eurós adóssággal próbál megbirkózni.

Az információt Lluis Canut újságíró szellőztette meg a TV3 katalán televízióban, kijelentve például, hogy Pique fizetése 28 millió euró egy évre.

Ez kiverte a biztosítékot a klubnál és a játékosnál is. Előbbi közleményben, utóbbi pedig sajátos módon fejezte ki a rosszallását és a tiltakozását: egész egyszerűen kitette a Twitter-oldalára a féléves fizetésének egy bizonylatát ezzel a szöveggel:

Az olyan emberek, mint Canut, a közszolgálati televíziót töltik fel, hogy a barátaikat védjék. Itt van az alapfizetésem ötven százaléka, ahogyan azt december 30-án kifizették. Legyen egy kis tiszteleted magad iránt!

Pique a reakciója mellé egy képet mellékelt a legutóbbi online banki képernyőfotójáról, amely kiemelte, hogy a kifizetett alapfizetése most nettó 2,3 millió euró.

A Barcelona pedig hivatalos közleményt adott ki, amelyben cáfolta a Canut által bemutatott számokat, és leszögezi, hogy az első csapat játékosainak fizetésére vonatkozó információkat semmilyen esetben sem a klub adta ki, és a kiszivárogtatás eredete ismeretlen.

„Mindenesetre az információkban említett összegek tévesek, nem felelnek meg a valóságnak. Ráadásul az első három említett játékos esetében olyan fix összegeket közöl, amelyeket – mivel az érintett összegek változókon alapulnak – valószínűleg soha nem fognak elérni. Az is hamis kijelentés, hogy a fent említett játékosok csak elhalasztották a fizetésüket, Pique, Busquets és Alba lemondtak a korábbi fizetésük egy részéről, amikor tavaly nyáron aláírták a szerződéshosszabbításukat. Nem helyénvaló és szakmaiatlan Lluis Canut tette, rosszhiszeműen cselekedett, amikor ezt az információt valóságként tálalta. Sajnáljuk, hogy ilyen típusú adatokat közölnek, mert ez sérti a játékosok személyiségi jogait, és ha az információ igaz lenne is, akkor is titoktartást érdemelne.”

Borítókép: Gerard Pique is lemondott a fizetése egy részéről (Forrás: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.