időjárás 19°C Konstantin 2022. május 21.
logo

A Karabatic gyerekek a helyszínen látták az Eb bombameglepetését

Szilágyi
2022.01.22. 19:29 2022.01.22. 19:34
A Karabatic gyerekek a helyszínen látták az Eb bombameglepetését

Meglepetés a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében. Izland simán legyőzte az olimpiai bajnok Franciaországot, és ha hozza a következő meccsét a középdöntőben, kis szerencsével bejuthat az elődöntőbe.

A francia válogatottból a szövetségi kapitány, Guillaume Gille mellett a veszprémi irányító, Kentin Mahe és a Parsi SG beállója, Ludovic Fabregas is koronavírus miatt, mellettük Arnar Freyr Arnarsson és Janus Dadi Smarason Covid-tünetek miatt hiányzott. Az olimpiai bajnok Franciaország eddig valamennyi meccsét megnyerte az Eb-n, Izland a „magyar csoportból” jutott tovább hibátlan teljesítménnyel tovább a középdöntőbe, de az első meccsét 28-24-re elveszítette Dánia ellen. Izland, Franciaország 16 játékost nevezett a mérkőzésre. Minden az olimpiai bajnok mellett szólt. 

Fotó: SzL

A franciák szupersztárja, a háromszoros olimpiai bajnok, háromszoros BL-győztes, négyszeres világbajnok, Nicola Karabatic felesége és két kisgyermeke, Nora és Alex a sajtópáholy alatti tribünön foglalt helyet. A 37 éves átlövő felesége egykedvűen nyomkodta a telefonját, néha csitítgatta a gyerekeit. Közben a férje és csapata nem találta a fogást Izland ellen. A 47 százalékos kapusteljesítményt bemutató Viktor Hallgrímsson mellett a Magdeburg átlövője, Ómar Ingi Magnusson játszott ellenállhatatlanul. A második félidő tizedik percében már a tizedik góljánál járt. Dika Mem, a Barcelona és a franciák lövője ekkor szerezte az első találatát. A szünetben héttel vezetett Izland, a folytatásban sem lankadt a lendület, már kilenc gól is volt a különbség. Bombameglepetés, az Eb favoritja simán kikapott Izlandtól, így alaposan összekuszálta a szálakat a középdöntőben.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, I-es középdöntő csoport: Izland–Franciaország 29-21 (17-10)

Borítókép: Az izlandi kapus zseniális formában védett (Fotó: AFP)