A korábbi világelső kimondta a lényeget a Djokovics-ügyről

Andy Murray egyértelművé tette: senkinek sem jó az, ami Novak Djokovics körül zajlik az elmúlt napokban.

Magyar Nemzet
2022. 01. 14. 11:49
GOFFIN, David; MURRAY, Andy
Sydney, 2022. január 13. A brit Andy Murray a belga David Goffin ellen játszik a sydneyi keménypályás tenisztorna férfi egyesének negyeddöntõjében 2022. január 13-án. Goffin sérülés miatt feladta a mérkõzést. Fotó: MTI/AAP/James Gourley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi világelső Andy Murray az Australian Open Sydney-ben rendezett felvezető tornáján bejutott a döntőbe. A skót játékos több mint két év után játszhat ismét ATP-finálét, miután a pénteki elődöntőben 6:7, 6:4, 6:4-re legyőzte az amerikai óriást, Reilly Opelkát.

A teniszhírek azonban idén eddig nem a játékról, hanem Novak Djokovics vízumáról szólnak. Murray-t mérkőzése után, már a legújabb fordulat ismeretében kérdezték az esetről.

– Nem fogok belerúgni Novakba, amikor a földön van – szögezte le Murray, aki egyetlen héttel idősebb Djokovicsnál, azaz lényegében gyermekkora óta a szerb nagy riválisa. – Nem tudom, hogy lesz-e még fellebbezés, hogy addig edzhet-e, hogy végül indulhat-e az Australian Openen. Csak annyit tudok, hogy nagyon régóta húzódik már ez az ügy, és ez senkinek nem jó, sem a tenisznek, sem az Australian Opennek, sem Novaknak.

Murray azt is elárulta, hogy ő már a harmadik, megerősítő vakcinát is megkapta, mielőtt elutazott Ausztráliába.

Bár a világranglista alapján nem fért volna be a főtáblások sorába, a skót játékos Djokoviccsal ellentétben biztosan elindulhat az Australian Openen, miután szabadkártyát kapott a szervezőktől. Murray a Grand Slam-torna első fordulójában a grúz Nikoloz Baszilasvili ellen játszik, akit sydney-i menetelése során legyőzött.

Borítókép: Andy Murray (Fotó: MTI/AAP/James Gourley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.