Bánhidi Bence játéka bizonytalan a létfontosságú Portugália elleni meccsen

Komoly veszteség lenne a kiesése, de erre egyelőre nem is gondolunk. A szegediek világklasszis beállója, Bánhidi Bence nem egészséges, az előző Eb all star csapatának a tagja bokasérüléssel bajlódik, egyelőre nem tudni, vállalja-e a játékot vasárnap a Portugália elleni találkozón a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság második „magyar meccsén”.

2022. 01. 14. 15:38
BÁNHIDI Bence
Bánhidi Bencéék fél lábbal a vb-n érezhetik magukat Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bánhidi Bencére rájár a rúd. A férfikézilabda Európa-bajnokságra való felkészülés jelentős részében legfeljebb könnyített edzésmunkát tudott végezni a derékbántalmai miatt. Bánhidi a kontinenstorna első magyar érdekeltségű mérkőzésének 35. percében megsérült a hollandok ellen 31-28-ra elveszített meccsen, bicegve hagyta el a pályát, és már nem tudott visszatérni. A Magyar Kézilabda-szövetség sajtófőnöke, Liszkay Gábor tájékoztatott a beálló állapotáról. 

–  Bánhidi Bencének megsérült a bokaszalagja, az egészségügyi stáb kezeli. Több vizsgálaton is átesett, folyamatos kezelésben részesül, jelen pillanatban nem lehet megmondani, pályára léphet-e vasárnap Portugália ellen – adott helyzetjelentést a kommunikációs igazgató.

– Első a játékos egészsége, ha nem alkalmas a játékra, semmiképpen sem fogunk kockáztatni – tette egyértelművé Gulyás István szövetségi kapitány. A hollandok elleni vereséggel lépéshátrányba kerültünk a csoportban, azonban még arra is megvan az esély, hogy a portugálok és az izlandiak legyőzésével továbbjussunk, és a maximális két pontot vigyük magunkkal a középdöntőbe. 

Borítókép: hiánya hatalmas veszteség lenne (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.