Értetlenül állnak a kézilabda Eb szervezői a franciák és a szerbek kifogásai előtt

A részben hazai rendezésű 2022-es férfi Európa-bajnokság miatt Magyarországra utazó francia és szerb kézilabda-válogatott szervezési hiányosságra panaszkodik. A franciák sérelmezik, hogy szegedi szállásukon egy légtérben kell tartózkodniuk és étkezniük a maszk nélküli szállóvendégekkel. A Nemzeti Sport online felületén elérhető cikk kitér arra, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség reagált ezekre a kifogásokra, közleményében azt írták, értetlenül állnak a franciák és a szerbek nyilatkozatai előtt.

Forrás: nso.hu/Mediaworks2022. 01. 12. 17:34
JUHÁSZ Roland
Tatabánya, 2022. január 12. Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelõs államtitkár beszédet mond a tatabányai kézilabdacsarnok átadóünnepségén 2022. január 12-én. A bruttó 24 milliárd forintért épült, hatezer férõhelyet meghaladó befogadóképességû aréna, a Grundfos Tatabánya KC új otthona, a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék helyszíne. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn érkezett Magyarországra az egyik szegedi hotelben megszálló francia kézilabda-válogatott, amely felháborodott és megdöbbent azon, hogy a szállodában mennyire lazán kezelik a koronavírusra vonatkozó járványügyi szabályokat – írja a Nemzeti Sport online felületén.

A franciák sztárjátékosa, Nikola Karabatic kedd este – két nappal az Eb kezdete előtt – egy videókonferencia keretén belül elmondta, a csapatot sokkolta a maszk nélküli vendégek látványa.

– Megdöbbentett, sőt sokkolt bennünket a maszk nélküli vendégek látványa. Ugyanott étkezünk, ahol ők

– idézte a tekintélyes L’Équipe Karabaticot, aki állítása szerint turisták koszorújában reggelizett a csapattársaival, holott szerinte a protokoll előírja, hogy ez egy izolált szobában történjen.

– Ez a hozzáállás nem helyes azokkal a játékosokkal szemben, akik vért izzadnak azért, hogy ne produkáljanak pozitív koronavírustesztet és részt vehessenek a tornán

– fakadt ki a franciák kapusa, Vincent Gerard.

A Francia Kézilabda-szövetség (FFHB) elnöke, Philippe Bana azt mondta a francia sportnapilapnak, hogy az EHF főtitkára a szervezést érintő változásokról biztosította, és arról, hogy hamarosan minden elrendeződik.

A szerb válogatott szövetségi kapitánya szintén lesújtó véleménnyel van a szervezésről.

Kaotikus a szervezés az Európa-bajnokságon. A maszk nélküli vendégek egy légtérben vannak a csapatokkal. Nem tesztelik az összes együttest, valamint késnek a teszteredmények (én még mindig arra várok, hogy teszteljenek, pedig reggelre volt ütemezve). Az eredmény? Néhány játékos már most megfertőződött. Hogyan játszhatnánk így?

– írta közösségi oldalán a szerb kapitány, Toni Gerona.

Az Nso.hu a Magyar Kézilabda-szövetség reakcióját változtatás nélkül közölte.

Az Eb-t az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden részt vevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban. A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak

– írja az MKSZ a hivatalos Facebook-oldalán.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható el.

Borítókép: A tatabányai kézilabdacsarnok az Eb egyik tartalék helyszíne (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.