Kis híján hazai pályán maradt nagy szégyenben a Real Madrid

A kiesés ellen harcoló Elche ellen csak a hosszabbításban sikerült pontot menteni a Bernabeuban.

Magyar Nemzet
2022. 01. 23. 19:02
Real Madrid's Brazilian defender Eder Militao (R) vies with Elche's Colombian defender Johan Mojica during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Elche CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 23, 2022. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP) Fotó: Europress/AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon kevésen múlott, hogy nem maradt szégyenben a Real Madrid. A spanyol bajnokság 22. fordulójában a listavezető az Elchét fogadta, az ilyen meccsre mondják totónyelven, hogy országos egyes, ám csaknem totógyilkos eredmény született. A 76. percben a vendégek már 2-0-ra vezettek, és úgy tűnt, ha a csapatok reggelig játszanak, a hazai csapat akkor sem szerez gólt…

Úgy tűnt, de nem így lett. Az érzést egyébként csak erősítette, hogy még gól nélküli állásnál, a 33. percben kihagyta a Vinícius buktatásáért megítélt tizenegyest, előtte és utána pedig a madridiak ordító gólhelyzeteket hibáztak el. Az Elche kevés lehetőséghez jutott, ám azokkal jobban gazdálkodott, és a 42. percben Lucas Boyé révén vezetéshez jutott. A szünetet követően sem változott a kép, a Real Madrid rohamozott, helyzeteket dolgozott ki, amelyeket aztán rendre ki is hagyott.

 

Karim Benzema a kihagyott tizenegyes után. Fotó: Europress/AFP/Jose Breton

 

A sors ezt a 76. percben bosszulta meg újra, Pere Milla pontos lövésével már 2-0-ra vezettek a vendégek! két perccel később kapufát fejelt, majd a 82. percben a játékvezető videózás után kezezés miatt újabb büntetőt ítélt a házigazda javára, amit értékesített, azaz nagy nehezen sikerült szépítenie a listavezetőnek. Négy perc hosszabbítás következett a végén, és a 92. percben Vinícius tartotta meg a labdát az elchei alapvonal közelében, a bal oldalon, majd egy csel után középre ívelt, az előrehúzódó Éder Militao öt méterről remekül fejelt a kapu bal oldalába – 2-2, azaz a Real Madrid mégsem maradt pont nélkül a kiesés ellen harcoló ellenfelével szemben. A döntetlen így is az Elchét dicséri, de nagy baj nem történt, hiszen a madridiak négy ponttal vezetik a tabellát. 

La Liga, 22. forduló: Real Madrid–Elche 2-2 (0-1), gólszerző: Modric (82. – 11-esből), Militao (90+2.), ill. Boyé (42.), Pere Milla (76.). 

További eredmények: Granada–Osasuna 0-2, Atlético Madrid–Valencia 3-2, Sevilla–Celta Vigo 2-2, Villarreal–Mallorca 3-0, Levante–Cadiz 0-2, Espanyol–Betis 1-4; a Rayo Vallecano–Athletic Bilbao, a Real Sociedad–Getafe és az Alaves–Barcelona találkozók vasárnap később érnek véget. 

Az élcsoport állása: 1. Real Madrid 50, 2. Sevilla 46, Betis 40.

Borítókép: Éder Militao a Real Madrid egyenlítő gólját fejeli (Fotó: Europress/AFP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.